Digitale fotografie cursussen

Stacks Image 19077
Stacks Image 19081
Stacks Image 19079
Stacks Image 19166
Stacks Image 19169
Stacks Image 19172
Stacks Image 19214
Stacks Image 19275
Stacks Image 19211
Stacks Image 19278
Stacks Image 19272
In één week tijd leer ik je de fotografische technieken perfect te beheersen. Je leert eerst technisch perfecte foto's te maken. Maar, technisch perfecte foto's zijn vaak saai. Die raken je vaak niet. Dus na eerst technische perfectie bereikt te hebben gaan we pas echt beginnen met fotograferen. De 100% technische perfectie laten we dan achter ons en gaan vervolgens meer op inzicht, smaak en gevoel fotograferen. Foto's maken die mensen raken en spannend zijn om naar te kijken. Regels krijg je niet van mij (behalve voor lichtgebruik in de studio). Wanneer iedereen namelijk volgens de "regels" zou gaan fotograferen wordt het zo saai. Nee ik ga proberen om je creativiteit en eigen inzicht en gevoel te stimuleren. De mooiste foto's zijn namelijk erg vaak niet volgens de zogenaamde gulden regels gefotografeerd. Weg met de regels, bah. Zelf leren kijken en interpreteren, dat is veel belangrijker!  In een week tijd krijg je dus een basis waarmee je altijd uit de voeten kunt! In welke situatie je ook komt. Of je nu een portret gaat maken, landschap- of welke ander soort fotografie dan ook.
 
Zoals gezegd bieden wij cursussen aan van een week of eventueel langer. Je leert fotograferen zoals sommige mensen vreemde talen leren spreken in een klooster in Nederland. Intensief en gedegen leren fotograferen binnen een week tijd. Het kan echt!  Het is niet zo moeilijk als dat het lijkt. En schrik niet,ondanks dat we een intensief programma aanbieden blijft alles toch heel relaxed en ontspannen. Zoals met zoveel andere hobby's of interesses is het met fotografie precies zo, zolang je ergens lol of plezier aan beleefd, blijf je het doen. En dat is waar we voor gaan. Op een plezierige wijze goed leren fotograferen. En uiteindelijk nog meer plezier beleven aan je fotografie omdat je foto's na het volgen van de cursus nog veel mooier gaan worden.
Stacks Image 12622
Stacks Image 2028
Wij werken hier volgens het principe: eerst leren, dan maken en dan misschien wel het allerbelangrijkste, nabespreken en beoordelen. Wij organiseren geen grote groep cursussen maar gaan voor hoge kwaliteit fotografie met zeer veel persoonlijke aandacht. Het maximum aantal mensen per cursus is van 2 tot 6 personen afhankelijk van welke cursus je boekt. Belangrijk om te weten als je écht goed wilt leren fotograferen wetende dat je veel persoonlijke aandacht gaat krijgen.
 
Bij geen goede uitleg van de fotografie techniek en beheersing ervan dien je alsnog te gaan PhotoShoppen. Ik ben echter van mening dat Photoshoppen nauwelijks nodig is als je een goede foto hebt gemaakt. Wij zijn geen Photoshop cursus! Er worden wel een aantal basis handelingen besproken en geleerd. Niet meer dan dat. Wij organiseren een fotocursus waar je leert fotograferen.
 
Leren fotograferen in een andere omgeving dan waar je normaal woont en werkt zal dan ook zeker inspirerend werken. Een andere cultuur, mensen, landschappen en zelfs de kleuren zijn anders. Het geeft direct de juiste aanzet en motivatie om al die nieuwe geleerde zaken en nieuwe indrukken van de omgeving trefzeker op de plaat vast te leggen.
En even geen last van alle beslommeringen thuis. De inspiratie en het vrij zijn vormt de basis om succesvol digitaal fotograferen te leren in een week tijd. Op je gemak je camera van binnen en van buiten te leren kennen. Zo goed leren fotograferen dat je de grenzen van de mogelijkheden van je camera binnen een week zult tegen komen.
 
En neem je de rest van het gezin of de familie mee? Geen probleem. Wij hebben te huur een Gite, vier Chalets. Ook is er genoeg ruimte als je met de tent, caravan of vouwwagen wilt komen.
 
Voorts is er veel te doen in de omgeving en iedereen kan zich op deze manier prima vermaken en doen waar hij/zij zin in heeft. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om direct een verblijf  te huren? Kijk dan op www.pebru.nl .


Pébru ligt in de Corrèze te Frankrijk.

Cursus prijzen:
Basis cursus 495 euro (maximaal 6 deelnemers)
Vervolg cursus 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Flits cursus 750 euro (maximaal 3 deelnemers)
Meester klas 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Fuji camera cursus 595 euro (maximaal 5 deelnemers)
Print en kalibratie cursus 855 euro (maximaal 2 deelnemers)
Privé cursus 1150 euro
Tour de France 2016 cursus 550 euro ( maximaal 6 deelnemers)

De cursusduur is vijf lesdagen. De prijs is inclusief lunch, maar exclusief ontbijt en diner en verblijf op onze domaine. Klik voor meer informatie op de betreffende cursus.