Cor

Ik doe het niet vaak, maar nu moet het! Een blogje schrijven over een cursist. Heel soms passeren er cursisten die met iets unieks bezig zijn. Cor is er daar één van. Cor is in hart en ziel pacifist en legt de waanzin van de eerste wereld oorlog vast. Iets waar ik het helemaal met hem eens ben. Iedere oorlog is er één teveel. En er moet altijd met elkaar gesproken worden na een oorlog dus volgens mij kun je dan maar beter de oorlog overslaan en gelijk beginnen met praten. Dit is min of meer Cor's protest. Opdat het niet vergeten wordt, erbij stilgestaan wordt en het hopelijk nooit meer zal gebeuren.
30986967420_83ffd86d17_zLees meer…

De RAW politie op je nek

Het tijdschrift Zoom schreef een artikel waarom je in RAW moet fotograferen. Mijn eerste gedachte was: "oh niet weer he?"
Zoom artikelLees meer…

Excuus truus en the decisive moment

Ze zijn er in alle soorten en maten. Excuses om niet de "goede" foto te maken. Tijdens elf jaar lesgeven heb ik ze allemaal gehoord. Of denk ze allemaal al gehoord te hebben. Hierbij een lijstje met mijn oplossingen voor vele excuses.

Frans Lantigh meeuwen

Lees meer…

De beste flitsende cursisten foto's 2016

Flitsen is een belangrijk onderdeel van fotografie. In combinatie met flitsen kan er zoveel meer gedaan en gemaakt worden. Sferen neerzetten die zonder flitsers niet mogelijk zijn. Eigen werkelijkheden maken. Ik ben er gek op. Het vraagt veel van de verbeelding van een flitsende cursist. En ook die van mij. Maar als je even stevig doorgaat, dan heb je ook wat.
Arjen-alice-in-wonderlandLees meer…

De beste vervolg cursusten foto's uit 2016

En na de beste foto's van basis cursisten komen de vervolg cursisten. Het beste, knapst gemaakt of mooiste werk uit 2016. Lekker erugkijken op een geslaagd jaar. Ruth-geschiedenis-fotografie-1Lees meer…