Digitale Fotografie Vakantie

Godox S2 bracket

Stacks Image 3
Godox S2 bracket
Geschreven: 11 november 2023
Het oerwoud van Godox accessoires is lastig te overzien. Er is zoveel. En dat is alleen maar positief. Het is altijd goed en betaalbaar. Eén van de prettige eigenschappen van het merk Godox. Om het iets overzichtelijker te maken bespreek ik er een aantal. Om het jou iets makkelijker te maken en door de bomen heen toch het bos te kunnen blijven zien. Is dit een echte test van de Godox S2 bracket? Nee, niet echt. Het is een goed product, belachelijk goedkoop, maar ik wil meer laten zien wat je er allemaal mee kunt. Dat is voornaamste doel van deze pagina.
Stacks Image 13

Overzicht van wat er allemaal in geschoven kan worden

Stacks Image 168
De Godox AD 200 Pro en de gewon AD 200 kunnen erin geschoven worden om er later een lichtvormer op te plaatsen. Door de draaiknop die je aan de bovenkant ziet kun je de Godox flitser (van een ander merk kan ook)perfect vastdraaien. Die komt dan echt niet meer los. Daar hoef je niet bang voor te zijn.
Stacks Image 165
De Godox AD 100 Pro past er ook perfect in. Op zich misschien raar omdat de ene een vierkante flitser is en de ander een ronde. De truc die Godox heeft gedaan zie hieronder.
Stacks Image 171
Je ziet aan de onderkant van de ronde vatting dat er iets half uitgeschoven is kan er helemaal uitgehaald worden. Dan past er ook een ronde flitser in. Dat is de truc van Godox. Dat platte gedeelte kun je eruit schuiven en daardoor kan de Godox S2 bracket zowel ronde als vierkant flitsers omsluiten. Er is nog een voorganger van de S2 bracket. Die heet gewoon S bracket. Daar is dat onderste deel er niet uit te schuiven. Die moet je dus niet hebben. Daar passen alleen maar vierkante flitsers in.
Stacks Image 176
En ook de grotere Godox Ad 300 Pro past in de Godox S2 bracket. Kortom een enorm flexibele houder voor diverse Godox flitsers. Je zou hem ook nog voor de 860 serie van Godox kunnen gebruiken. daar heb ik geen foto van gemaakt. Maar je snapt het wel denk ik. Er kunnen heel veel verschillende flitsers ingeschoven worden.

Wat kun je er verder mee?

Stacks Image 181
De S2 bracket heeft standaard een Bowens mount vatting. Dat is denk ik de meest gebruikte softbox vatting wereldwijd gebruikt. Dus iedere softbx met een Bowens mount kun je hierop bevestigen. In de foto zie je de QR-P70 van Bowens zelf. Van iedere ander merk past het ook, mits het een Bowens mount is.
Stacks Image 184
Verder zijn er brackets te koop die een verloop hebben. Naar bijvoorbeeld de Profoto mount, of een ander merk als Elinchrome. Heb je zo'n tussenring dan kan iedere softbox gebruikt worden om te flitsen in combinatie met je Godox flitsers. Slimme jongens daar bij Godox.

In de foto hiernaast zie je een algemeen verloop stuk. Deze is om de de goedkope maar zeer goede softboxen die inklapbaar zijn er makkelijk overheen vast te klemmen.
Stacks Image 187
Hier zie je dat de 69 euro softbox, inmiddels bij mij niet meer in nieuwstaat, over de verloopring is heen geschoven en zichzelf vastklemt. Ook dat werkt goed, zelfs wanneer het buiten hard waait. Wel dan even een zandzak over het kruis van je flitsstatief. Want anders waait het om. En valt het een keer om, geen enkel probleem. Deze softboxen ook van Godox, maar bijna ieder merk levertwel een dergelijke softbox beschermen erg goed je flitser. Mijn softbo die je hier ziet is zeker al 8 jaar oud. Hij doet het nog steeds prima ondanks het vel gebruik en vallen, maar het onderwerp was de S2 bracket.

Wat kost dat?

Echt een idioot lage prijs. Hou dat zo Godox. De prijs is slechts 29 euro. Ik bestel alles bij www.godox.eu
Welk advies geef ik?
Gewoon kopen. Heel simpel. En altijd bij je hebben. Het is zo'n handig ding. En je kunt er zoveel mee. Dat heb ik echter al laten zien. En in feite is het ook een soort swivel. Al hoewel een swivel wel preciezer werkt. De draaiknop van de Godox S2 bracket is iets te groot gemaakt waardoor die soms tegen de softbox aankomt. Dan kun je hem niet goed verstellen in hoger of lager. Dat is het enige minpuntje wat ik kan benoemen. Voor de rest niets dan goeds.
Waarom geef ik advies?
Ik wil je helpen en adviseren omdat ik denk dat ik na 42 jaar fotografie er wel kijk op heb. Wat doet er toe en wat doet er niet toe. Ik kijk ook anders naar producten dan alle Youtube kanalen en bloggers en vloggers. Vaak hebben ze commerciële belangen bij wat ze zeggen of schrijven. Ik totaal niet. Geen enkele. Behalve dan dat ik je probeer te helpen iets goeds voor je geld te kopen. En nog beter, je voor een miskoop te behoeden.