Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Hele goed en prettigffe flitser
Patrick Mollema
De opvolger van de HVL F42 Am is de 43. Hoe logisch. En dit is de leukste flitser die ik ooit gezien heb. Sony heeft de oplossing voor de verstelbare kop totaal anders opgelost. En dat hebben ze verassend en origineel gedaan.

In eerste instantie maakt die oplossing wel een zware aanslag op mijn ruimtelijk inzicht. De kop kan ten aanzien van het huis verdraaid en gekanteld worden. Het duurt even voordat je het door hebt. En als je het goed doorkrijgt dan ga je inzien dat dit systeem van kantelen van de flitskop handiger is dan wat tot nu toe toegepast wordt door alle andere merken. Complimenten aan Sony. Iets wat al zolang ongewijzigd bestaat toch zien te verbeteren. Dat is knap. Dit is toch wel leuk dat een elektronica fabrikant met digitale camera's aan de haal gaat. Het levert eens wat anders op. Andere merken zouden hier ook eens naar moeten kijken. Het levert meer verstel mogelijkheden op.
Stacks Image 16
Sony HVL F43 AF flitser
Ook bij dit Sony model valt er op één dingetje na niets negatiefs te melden. Het is gewoon heel erg goed en betrouwbaar. Dat ene dingetje wat ik heb te melden gaat over het grondplaatje. Dit is een inklapbaar ding, waarom? Geen idee. In navolging van de flitskop laten kantelen laat men bij Sony ook het grondplaatje kantelen en dubbelvouwen. Het is een heel erg eng grondplaatje. Na een week gebruik is dit ding dan ook einde latijn. Leuk geprobeerd van Sony, maar maak zo snel mogelijk een gewoon grondplaatje, want dit gaat grondplaatje gaat flitsers laten vallen en kapot maken.

En voor de rest niets dan lof voor deze Sony flitser.

Plussen:
+ Doet goed wat hij moet doen
+ Simpele bediening
+ Grappig en vernieuwend ontwerp
+ Prijs is keurig in overeenstemming met concurrenten

Minnen:
- Grondplaatje na aankoop snel de bodem van de vuilnisbak laten opzoeken
Resumé:
Hele goede en prettige flitser.
Prijs:
Hoeveelheid licht:
Bouwkwaliteit:
Prijs kwaliteit verhouding:
8.0
8.0
8.0
8.5
Beoordeling: 8.1