Digitale Fotografie Vakantie

Calumet 7500 statief test

Stacks Image 3

Heel goed voor heel weinig geld

Lage prijzen zijn niet altijd het sterkste punt van Calumet. Nu is dat niet van het allergrootste belang als de service dan maar wel goed is. Niets is zo kortzichtig als ergens goedkoper kopen, je bent 30 euro goedkoper uit, maar als je dan voor service terugkomt doet men heel weinig voor je.
Calumet is een goede fotowinkel. Goede service en inderdaad niet de laagste prijzen, en daarom kunnen ze service bieden. Ook Calumet heeft haar goed geprijsde producten. Zoals haar eigen statief de Calumet 7500.
 
Wanneer je een goed statief wilt hebben voor een redelijke prijs kun je zo naar Calumet in Amsterdam, Rotterdam of Antwerpen rijden. en het Calumet 7500 statief kopen. Het is een erg goede driepoot, degelijk, sterk en goed verstelbaar.
 
Iedereen die wel een goed statief wil hebben, maar er niet teveel geld aan uit wil geven kan ik dit statief van harte aanbevelen. Het is allemaal net even iets minder verfijnd vergeleken met Gitzo en Manfrotto, maar het scheelt niet veel. En als je niet beter weet zul je het ook nooit weten of eraan kunnen ergeren. Een echte aanrader dus.

De gegevens:
* 135 euro
* Belastbaar tot 5,9 kilogram
* Middenzuil
* Ingebouwde waterpas
* Maximale hoogte 175 cm.
 
De plussen en minnen
- Iets minder verfijnde afwerking en werking
+ Lage prijs
+ Degelijk
- Middenzuil in twee delen is niet handig, die kunnen uit elkaar draaien
- Zwaar, maar dat is ook een voordeel
Stacks Image 13
Resumé:
Het beste statief voor prijsbewuste fotografen.
Beoordeling: 9.0