Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Calumet MF 6027, voor het lage werk
Patrick Mollema
Op zoek naar een goed flitsstatief komen mensen vaak uit op mijn website. Er is behoefte aan duidelijke informatie. En die ga ik ook weer proberen te geven voor het Calumet flitsstatief MF 6027. Er wordt weinig over geschreven of getest en er zijn toch echt wel grote verschillen tussen het ene en het andere flitsstatief.

Ik werk er inmiddels zeven jaar mee en ze bevallen mij prima. De MF 6027 zal nooit het eerste statief zijn waar ik mijn flitser op plaats. Daarvoor zijn diverse redenen. Het MF 6027 flitsstatief van Calumet gaat niet hoger dan 2 meter. Dat is niet hoog genoeg. Maak een portret van iemand die 1,90 meter lang is en je snapt direct waarom. Je komt hoogte tekort. Licht moet immers altijd van boven komen.

Het statief is voor zijn doen redelijk stevig gebouwd. Ik schrijf voor zijn doen omdat het eigenlijk maar een klein statief is. En daarom heb ik dit statief gekocht. Klein is namelijk handig als je op reis bent of de hele dag ermee gaat lopen. Met een normaal flitsstatief ga je niet de hele dag lopen en sjouwen door een stad of bos heen. Te groot, te lomp en te zwaar. De MF6027 past echter makkelijk in of aan je fototas. Dat gaat prima. En ook kun je hem de hele dag makkelijk in de hand vasthouden. Het gewicht van 1,5 kilo voel je niet of nauwelijks. Werken hiermee is lang vol te houden. En het calumet MF 6027 is gemaakt om laag mee te kunnen flitsen. Onderwerpen laag op of boven de grond.

Daarnaast is er nog een leuk voordeel aan dit statief. Het kruis van het statief kan helemaal tot op de grond naar beneden gezakt laten worden. Je kunt het zien op de foto hiernaast. Het voordeel hiervan is dat je de MF 6027 perfect als backlight statief kunt gebruiken. Ik ken geen enkel ander statief wat zo laag kan en ook nog een de benodigde stevigheid biedt.

Kortom, dit is het ideale reis flitsstatief en perfect voor in de studio om je draadloze flitser op te plaatsen als backlight. Een gewone studioflitser kan hier niet op. Daarvoor is dit statief niet sterk genoeg en ook niet voor ontworpen.

De MG 6027 weegt slechts 1,5 kilo. Kan maximaal 2 meter hoog en minimaal 45 cm. laag. Kost 39 euro. Een echte aanrader.
Stacks Image 13
De plussen
  • Licht van gewicht
  • Kan extreem laag
  • Ondanks lage gewicht stevig gebouwd
  • Prettige prijs
De minnen
  • Kan niet zo hoog
Stacks Image 54
Resumé:
Multi functioneel, ideaal flitsstatief voor op reis. En in de studio of buiten meer voor het lagere flits werk.
Bouw kwaliteit: 8.0
Prijs/kwaliteit : 9.0
Beoordeling: 8.5