Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Lumopro 633 swivel, zo moet het dus niet!
Patrick Mollema
Voor 22 euro kun je dit elementaire onderdeel kopen bij diverse winkels. Mijn advies is echter om het niet te kopen. Dit is een 100% foute hotshoe om je dure Nikon of Canon flitser op te plaatsen. De hotshoe is het gedeleelte waar je de flitser inschuift en dan vervolgens vastzet.

Het principe is dat je je flitser in de variabel verstelbare hotshoe schuift en vervolgens aandraait. Als extra zekerheid draai je ook nog de sluiting van je flitser vast. Het zou niet mis moeten kunnen gaan.
Een Nikon flitser van mij is er al een keer uitgevallen. Van 2,5 meter hoogte. Dat is niet fijn.
Kijkende hoe dit kon gebeuren kwam ik er achter dat de hotshoe van een Nikon flitser eigenlijk helemaal niet goed past in de lumopro. De hotshoe van de Nikon is aan een zijde te dik. Het gevolg was de diepe en zware val.
Canon flitsers lijken er beter in te passen. Maar ook dat is niet het geval. Afgelopen week viel ook de Canon flitser er volkomen onverwacht uit. Ditmaal van 3 meter hoogte op de rotsgrond. Wederom bleek wonder boven wonder de flitser nog steeds heel te zijn. Het is echt bijna iets om de fabrikant op aan te klagen. Het is gewoon een zeer ondeugelijk stuk accessoires.

Twee van deze vallen is echter wel genoeg. Driemaal zou wel eens scheepsrecht kunnen worden. Deze Lumopro swivel hortshoe ga ik niet meer gebruiken. De hotshoe sluit gewoon niet goed aan op de Canon en Nikon flitsers. Het is echt een soort Russisch roulette wat je hiermee speelt. Het is niet de vraag of de flitser eruit gaat vallen, maar wanneer. En dat het twee keer nog goed is gegaan is gewoon domme mazzel.

Deze moet je dus absoluut niet kopen. Volgens mij heeft Hama een precies hetzelfde model. Die moet je dus ook niet hebben. De beoordeling is een dikke vette 1. Onbegrijpelijk dat met zoiets op de markt durft te zetten.

De plussen:
  • Niet

De minnen
  • Totaal niet gekeken hoe de hotshoes in elkaar steken van Canon en Nikon
Stacks Image 13
Resumé:
Niet kopen.
Bouw kwaliteit: 3.0
Prijs/kwaliteit : 7.0
Beoordeling: 4.5