Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Corona en reizen


Vanaf vandaag hebben wij groot nieuws voor iedereen die bij Digitale Fotografie Vakantie op cursus wil komen of al geboekt heeft.

Jullie kunnen en mogen komen vanaf nu!!!
Na heel hard werken van Babs en van mij hebben we alles voor elkaar. Wij hebben het hard nodig, maar gaan daarvoor geen enkele grens over wat niet toelaatbaar is. Jullie kunnen allemaal vanaf nu veilig en met permissie naar Pébru in Frankrijk afreizen. Ik ga het uitleggen. Laat duidelijk zijn dat het in tijden zonder Corona een stuk makkelijker is. Nu komt er enig papierwerk bij kijken wat wij allemaal voor jullie regelen en geregeld hebben.
Je rijdt Nederland uit…
Nederland uitrijden is geen enkel probleem.
Belgie
Officieel heeft België haar grenzen nog steeds gesloten voor bezoekers van Belgie. Je mag er echter wel doorheen rijden, mits je maar niet stopt. Dat is alles. Niet stoppen om te tanken of om te plassen. Doe dit dus vooraf in Nederland. Word je toch aangehouden dat gebruik je de Franse papieren waarop ik zo meteen terug kom. Je reist namelijk met een doel. En dat verkeer is gewoon toegestaan.
Frankrijk
Frankrijk kun je zonder problemen inrijden. De kans is wel redelijk aannemelijk dat je een keer gecontroleerd wordt, bij de grens of gewoon ergens onderweg. Dan laat je het onderstaande formulier zien wat is gemaakt door onze Burgemeester en volledig rechtsgeldig is. Daar kan geen Gendarmerie iets aan doen.
Stacks Image 162
Onze burgemeester heeft een speciaal document voor jullie gemaakt op naam waarmee je direct naar ons toe kunt rijden. Dus niet met een omweg en geen gezellige rondritjes. Je neemt de kortste weg richting Pébru. En met dit document beloof je je aan de regels te houden.

De Burgemeester van Goulles verklaart dat jullie stage lopen (stagiaire zijn) bij een professionele fotografie opleiding. Wat ook zo is. De cursus en ik zijn van een professioneel niveau. Dus dat is makkelijk en geen woord aan gelogen. In principe ben je een cursist, maar voor deze week dat je komt of wilt komen ben je een stagiaire. Stage lopen is sinds het begin van de totale lock down in Frankrijk altijd mogelijk geweest en door gegaan. En daarom ben je nu geen cursist maar een stagiaire. Het verschil zit hem in het ene woord.

Heb je een controle onderweg, dan laat je bovenstaand formulier zien. Ga je in gesprek in misschien wel gebrekkig Frans dan laat je gewoon de twee woorden stage en professioneel vallen, gewoon op zijn Hollands uitspreken en dan is het voor de controlerende man/vrouw wel duidelijk. Ze moeten je laten doorgaan. Je bent er met een doel. Hou je daar dan ook aan! Doe je dingen die niet kunnen vallen onder dit bovenstaande document dan snap je wel dat wij daar niet aansprakelijk voor zijn. Je gaat dus niet nog even onderweg de Eiffeltoren bekijken of even 200 km omrijden. Niet doen.

In Frankrijk mag je wel gewoon tanken en plassen. Dat is geen enkel probleem.

Hou er rekening mee dat weg restaurants nog allemaal dicht zijn. Neem dus genoeg eten en drinken mee. En natuurlijk mag je best even ergens uitrusten aan de kant op een parkeerplaats onderweg. Mits je de regels net als in Nederland in acht neemt dat je gepaste afstand houdt tot andere mensen.

Bovenstaand document krijg je van Babs als je aangeeft dat je komt of wanneer je gaat boeken. De datum van aankomst moet exact zijn. Wij geven alle namen en data door aan de Burgemeester van Goulles en die maken voor een ieder van jullie een persoonlijk document. Ga dus niet een dag later of eerder rijden! En niet zelf knoeien in dit belangrijke document. De documenten worden naar jou toe verzonden door Babs.

Bovenstaand document is goed voor een veilige heenreis. Toch om er nog zekerder van te zijn en ook om te laten zien aan de controlerende gendarmerie dat je je goed in de zaken verdiept hebt verdiept geven we een tweede document. Zie hieronder.
Stacks Image 122
Dit formulier krijg je ook via de mail van Babs. Declaration de deplacement. Ofwel in nederlands, de reden waarom je je verplaatst. Dit vul je zelf in.

Bovenstaand zie je de gegevens die je dient in te vullen. Kijk naar het voorbeeld zoals ik heb hem ingevuld als ik vandaag zou gaan reizen. Waar coche ici staat had ik nog even een kruisje moeten zetten. Om aan te geven dat het een professionele reis is. Dan is de brief van de Burgemeester met ten naam stelling van jou het aanvullende gedeelte. Dan kan de controlerende gendarmerie ook lezen waarom je je professioneel verplaatst. Omdat je een een professionele fotografie opleiding gaat volgen in Pébru.

Met deze twee documenten gaat het helemaal goed komen. In principe zou de eerste genoeg moeten zijn. Daarop gokken wij en jij niet en daarom vul je ook de tweede in. Frankrijk is nog altijd een bureaucratisch land en als je gewoon laat zien dat je je aan de regeltjes houdt is men veelal meer dan tevreden. En laten we eerlijk zijn, de regels zijn in er in dit geval niet voor niets.

Belangrijkste punten tot nu toe:

 • Belgie rijd je in één keer door, niet stoppen
  • Niet tanken, niet plassen
 • In Frankrijk heb je twee documenten bij je
  • Die van de Burgemeester is veruit het belangrijkste
  • Je bent stagiaire en geen cursist
  • Professionele opleiding (education)
 • Je neemt geen omwegen, gewoon de kortste route naar Pébru rijden
  • In Frankrijk mag je wel tanken en plassen
  • Zorg voor voldoende eten en drinken omdat alle restaurants dicht zijn

En dan ben je hier en kan het plezier beginnen.

De cursus

Over de cursus week zelf hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Normaal gesproken, zonder Corona, zien we ook niet veel mensen. Dat zul nu nog minder zijn. Ik kan ervoor zorgen dat we 5 dagen lang niemand zien. En zowel dan is er ook niets aan de hand. De situatie is hier erg goed voor wat betreft Corona. We zijn een groen departement, wat betekent dat er relatief gezien in de Correze en in de Cantal heel weinig aan de hand is voor wat betreft Corona.

En verder kunnen we gewoon een totaal normale cursusweek draaien. En verder zal de lat even hoog liggen als anders. Vandaar dat ik er geen enkel probleem mee heb om jullie als professionele stagiaires op pad te laten gaan. Ik ken opleiding waar het veel en veel minder is.

Aangaande dingen als boodschappen doen.

Die kun jezelf doen. Mots je maar weer de papieren bij je hebt met de reden waarom je in Frankrijk bent. Dus de eerste twee documenten van deze pagina. Verder instructies krijg je wel als je hier bent. En wie weet is tegen die tijd weer alles anders en naar waarschijnlijkheid nog wat soepeler. Hou er ook rekening mee dat de restaurants en barretjes voor alsnog tot zeker 15 juni gesloten zullen blijven.

Nog wat algemene opmerkingen.

Hygiënische en sociale ontheemding tijdens uw verblijf

Voor iedere cursist ligt er een handgemaakt mondkapje (op norm) klaar voor gebruik. Indien gewenst zijn er meerdere mondkapjes aanwezig en deze kunnen na gebruik van maximaal 4 uur gereinigd worden.
Er zal een handreiniging station zijn bij de ingang waar de handgel zal worden verstrekt. Van alle gasten wordt verwacht dat ze hun handen reinigen als ze het gebouw binnenkomen of verlaten. Sociale afstandelijkheid zal te allen tijde worden gerespecteerd - geen welkoms knuffels
Beddengoed wordt op 60 graden gewassen. Kamers en openbare ruimtes zullen grondig worden gereinigd met desinfecterende producten die voldoen aan de richtlijnen van de overheid. We vragen je om respect voor de sociale afstandelijkheid, zelfs rond het meertje en de tuinen, er is genoeg ruimte om zich te verspreiden! We waarderen je hulp en steun gedurende deze tijd en we kijken ernaar uit om je weer te zien.
De terug reis

Die hebben we ook geregeld voor je via de Nederlandse ambassade in Parijs. Voor de terugreis heb je onderstaand document nodig. Deze zal Babs je ook verzenden per post of als pdf file per mail zodat je hem zelf kunt printen.
Stacks Image 132
En hiermee hebben we het hele verhaal rond. Iedereen kan vanaf vandaag 13 mei 2020 gewoon cursus komen volgens bij ons. Geen enkel probleem. Dus als je al geboekt hebt, hiermee zijn al je vragen beantwoord. En hoe later je boeking is des te minder zal waarschijnlijk bovenstaande formulieren nodig zijn. De regels zullen naar het zich laat aanzien steeds verder versoepelen. Ik denk persoonlijk dat deze pagina slechts voor enkele weken nodig zal zijn. Maar we hebben het wel geregeld voor jullie en voor ons.

Reserveringen en betalingen

Als je al een vakantie bij ons heeft geboekt en een aanbetaling heeft gedaan, maar niet in staat bent om te reizen, kun je de aanbetaling zonder extra kosten naar een andere datum overdragen.

olgens de Franse wet geven wij je een certificaat voor de waarde van de aanbetaling om te gebruiken bij een toekomstige boeking. Dit certificaat is 18 maanden geldig vanaf de datum van de oorspronkelijke boeking. Als je na deze tijd niet in staat bent geweest om nog een vakantie bij ons te boeken, krijg je je geld terug.

Deze speciale Covid 19 wet is ingesteld door de Franse regering om ondernemers zoals wij te beschermen en zal tijdelijk ons bestaande beleid van geen teruggave van aanbetalingen bij annuleringen overrulen, wat oneerlijk zou zijn om toe te passen in deze speciale omstandigheden.