Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Online les

Al jaren zijn er mensen die graag naar het Franse Pébru willen komen, maar nog nooit hier geweest zijn. Omdat je het te ver rijden vinden of niet mobiel genoeg bent. Er zijn meerdere redenen waarom. Daarom heb ik een nieuwe service gemaakt. En nu met het Corona virus (wie weet hoe lang het nog gaat duren) is ook een reden om online les te geven. Het is hier doodstil en heel erg veilig, maar ja, als je niet naar buiten mag dan houdt het op.
Afstand houden is belangrijk en online les kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het zijn enkele redenen waarom je online les zou willen hebben. Het leven hoeft niet helemaal stil te gaan staan. Sterker nog, dit is misschien wel een uitgelezen periode om eens wat tijd vrij te maken voor je hobby. Tijd voor verdieping.

Vanaf nu is die mogelijkheid er. Wat mag je verwachten?

Online les is dus dat ik aan de andere kant van de camera zit. Fysiek aanwezig. Geen videolessen zoals ik soms bij anderen zie, met 6 uur aan video materiaal. Dat is allemaal leuk en aardig maar er gaat niets boven fysieke aanwezigheid van de leraar waardoor interactie mogelijk is. Je kunt direct je vragen stellen nadat ik iets heb uitgelegd. 1 op 1 of in een groepje van maximaal vier personen. Net als bij mijn echte lessen. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Ik geef online les alsof je hier bij mij aan tafel zit. Alleen zit er eens scherm tussen ons in. Dat is één van de weinige verschillen. Ik geef je mijn lessen zoals ik die ook gebruik tijdens de lessen dat je wel hier Fysiek aanwezig bent in Frankrijk. Dingen uitleggen met behulp van een white board is ook online geen enkel probleem. Dat kan tegenwoordig. Foto's bespreken die je hebt gemaakt kan heel erg goed online beoordeeld worden door mij.

Mijn vaste combinatie: leren, doen en bespreken blijft. Naar mijn idee de enige manier om goed te leren. Lees daarvoor mijn andere cursus pagina's.

  1. Je gaat iets leren
  2. Je gaat het ten uitvoer brengen
  3. We bespreken de resultaten online
  4. En daar leer je ook weer van
En zo gaan we stap voor stap verder.

Welke mogelijkheden zijn er?

1 op 1 cursus
Een manier van lesgeven waarin we doen waar jij behoeft aan hebt. Uitleg over je camera, technieken leren, of je portfolio bespreken. Alles kan. Jij geeft het aan. En ik zie of merk snel genoeg waar eventueel nog befoefte aan zou kunnen zijn aan de hand van je foto's.
Groep sessie
Nu niet 1 op 1 maar de tijd en kosten delen met de anderen. Van het commentaar wat ik bij anderen geef kun je ook leren naast het bespreken van jouw foto's. Ik inventariseer de mensen die hiervoor belangstelling hebben en maak een datum en tijd. Dat laat ik van tevoren weten. Kosten zijn 80 euro per uur. Te delen door het aantal deelnemers.
De DFV na de cursus Flickr cursisten
Voor hen zal ik 1x in de maand om mee te beginnen een vragenuur openen. Dit is gratis of zit in bij je abonnement. Zo kan ik het ook benoemen. Nog meer service. Meld je even bij mij per mail en geef je Skype adres aan mij door. Ik houd jullie op de hoogte middels de Flickr groep wanneer ik deze plan. Alleen voor de leden van de DFV na de cursus groep.
Wat is er nodig?
Ik geef online lesgeven met de Skype applicatie. Een geweldig programma dat overal op werkt. Op de Windows PC, op Apple en zelfs op alle mobiele telefoons. Al is die laatste groep niet echt geschikt voor het volgen van les. Je hebt een groter scherm nodig.

Het tweede en laatste deel wat je nodig heb is een account op de web site van Flickr. Dat is gratis. Gewoon een kwestie van een account aanmaken en daarop de foto's plaatsen die je met mij wilt bespreken. Hieronder zie je een voorbeeld van mijn eigen account.

Deel 1: Een flickr account

Stacks Image 118
Vervolgens zijn de foto's te bespreken en te bekijken, online, zo groot als je scherm is. Dus ieder detail waar ik ook maar iets over te zeggen heb is bespreekbaar. Het doet niet of nauwelijks onder voor echte lessen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe we het dan samen kunnen zien. Een voorbeeld foto van mij, en het kan nog groter bekeken worden. Bijvoorbeeld om te zien of er wel doortekening in de witte jurk aanwezig is. Anders is de foto te licht belicht. Dit soort details en veel meer kan ik op deze manier met je bespreken.
Stacks Image 122
Stacks Image 124
Hier kun je goed zien, dat de doorsteking van de witte jurk perfect is en dat is maar goed ook, anders zou ik nooit de leraar moeten zijn. En zo gaan we jouw foto's bespreken. En het is verbazingwekkend goed te zien op jouw computer zoals ik het zie op mijn computer. 1 op 1of met een groepje van maximaal vier personen, of met de DFV Flickr groep.

Deel 2: Skype

Dat is het programma wat nodig is om elkaar te spreken online. Bijna iedereen heeft dit. Hiermee kan ik met jullie alles delen van mijn scherm, mijn cursus, trainingen en de schermen waar ik naar kijk bijvoorbeeld jouw Flickr pagina waar jij je foto's hebt geplaatst. En op een hoge kwaliteit. En af toen zal ik ook nog gebruik maken van een electronisch white board. Je zou haast geloven dat live voor je neus sta. Wat ook waar is, maar er zit wel 1000 kilometer tussen. Ider detail van jouw foto kan ik met je bespreken. Je belichting, de witbalans en de gebruikelijke ander zaken waar ik altijd op let, of wat een goede foto maakt.

Stacks Image 132
Tot nu toe is alles gratis. Een gratis Flickr account aanmaken en Skype is ook gratis.

Aanmelden bij mij doe je dus per mail. Klik op Mail en je aanvraag of vraag komt bij mij aan. Dan kan ik je toevoegen en heb ik iedereen paraat staan voor een persoonlijke of groep sessie.

De kosten:

DFV leden na de cursus: Gratis
1 op1sessies: 40 euro per half uur.
Groep sessie: 80 per uur te delen door het aantal deelnemers. Ik bepaal dan een tijd en dag.

Er zijn ook andere cursussen, maar ik wil eerst even zien hoe dit werkt. Heb je een vraag stel hem gewoon aan mij per mail. En wie weet letterlijk tot ziens.