Digitale Fotografie Vakantie

Online fotografie cursus

Online les

Al jaren zijn er mensen die graag naar het Franse Pébru willen komen, maar nog nooit hier geweest zijn. Omdat je het te ver rijden vinden of niet mobiel genoeg bent. Er zijn meerdere redenen waarom. Daarom heb ik een nieuwe service gemaakt. En nu met het Corona virus (wie weet hoe lang het nog gaat duren) is ook een reden om online les te geven. Het is hier doodstil en heel erg veilig, maar ja, als je niet naar buiten mag dan houdt het op.
Afstand houden is belangrijk en online les kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het zijn enkele redenen waarom je online les zou willen hebben. Het leven hoeft niet helemaal stil te gaan staan. Sterker nog, dit is misschien wel een uitgelezen periode om eens wat tijd vrij te maken voor je hobby. Tijd voor verdieping.

Vanaf nu is die mogelijkheid er. Wat mag je verwachten?

Online les is dus dat ik aan de andere kant van de camera zit. Fysiek aanwezig. Geen videolessen zoals ik soms bij anderen zie, met 6 uur aan video materiaal. Dat is allemaal leuk en aardig maar er gaat niets boven fysieke aanwezigheid van de leraar waardoor interactie mogelijk is. Je kunt direct je vragen stellen nadat ik iets heb uitgelegd. 1 op 1 of in een groepje van maximaal vier personen. Net als bij mijn echte lessen. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Ik geef online les alsof je hier bij mij aan tafel zit. Alleen zit er eens scherm tussen ons in. Dat is één van de weinige verschillen. Ik geef je mijn lessen zoals ik die ook gebruik tijdens de lessen dat je wel hier Fysiek aanwezig bent in Frankrijk. Dingen uitleggen met behulp van een white board is ook online geen enkel probleem. Dat kan tegenwoordig. Foto's bespreken die je hebt gemaakt kan heel erg goed online beoordeeld worden door mij.

Mijn vaste combinatie: leren, doen en bespreken blijft. Naar mijn idee de enige manier om goed te leren. Lees daarvoor mijn andere cursus pagina's.

  1. Je gaat iets leren
  2. Je gaat het ten uitvoer brengen
  3. We bespreken de resultaten online
  4. En daar leer je ook weer van
En zo gaan we stap voor stap verder.

Welke mogelijkheden zijn er?

1 op 1 cursus
Een manier van lesgeven waarin we doen waar jij behoeft aan hebt. Uitleg over je camera, nieuwe echnieken leren, of je portfolio bespreken. Alles kan. Jij geeft het aan. En ik zie of merk snel genoeg waar eventueel nog befoefte aan zou kunnen zijn aan de hand van je foto's. Deze manier van online les is het meest geschikt voor de meeste geïnteresseerden.

Kosten zijn 80 euro voor anderhalf uur les. Dit werkt zeer effectief en goed.
Groep sessie
Nu niet 1 op 1 maar de tijd en kosten delen met de anderen. Van het commentaar wat ik bij anderen geef kun je ook leren naast het bespreken van jouw foto's. Ik inventariseer de mensen die hiervoor belangstelling hebben en maak een datum en tijd. Dat laat ik van tevoren weten. Kosten zijn 80 euro per uur. Te delen door het aantal deelnemers.

De mogelijkheid voor een groep cursus is er nu een jaar (door alle Corona perikelen). En hoewel er aanmeldingen voor waren heb ik nog geen groep cursus gegeven. daar zijn diverse redenen voor:

1. Degene die mee willen doen willen allemaal wat anders en zijn niet tot compromissen bereid
2. Men wil zich niet vastleggen op het volgen van meerdere lessen.

Bedenk dat normaal een cursus 650 euro kost. Als je hier komt en een week lang de cursus volgt. Bij online les krijg je van mij dezelfde syllabi die bij de cursus hoort. Die krijg je al na één les. Daar staat bijna alles in waar we normaal gesproken een hele week mee bezig zijn.

Beste geïnteresseerden, probeer te begrijpen dat waar ik 650 euro voor vraag voor een cursus het nu niet ineens "weg ga geven" voor 1 of 2 lesjes van 20 euro als er vier mensen aanwezig in een online cursus. Met één of twee lesjes online hebben we net aan de maandog ochtend van een normale cursus besproken. Er zijn echt veel meer lessen nodig. Om te leren wat je moet leren.

Wanneer je het geld niet hebt of er het er niet voor over hebt schrijf me dan niet aan. Ik heb nu zoveel mensen per mail gesproken die één of twee lesjes a 20 euro per uur willen. Dat gaat en kan niet. Jij leert niks in twee lesjes en voor mij is het financieel onhaalbaar. Je krijgt kwaliteit en dat kost geld.

Wil je les, maar niet teveel, slechts één of twee lesjes, boek dan een privé les. Of als je alleen maar wilt leren waar je geïnteresseerd in bent. Ook dat gaat prima. Dit heeft ook mijn voorkeur. Omdat we heel gericht kunnen werken en leren.
De DFV na de cursus Flickr cursisten
Voor hen zal ik 1x in de maand om mee te beginnen een vragenuur openen. Dit is gratis of zit in bij je abonnement. Zo kan ik het ook benoemen. Nog meer service. Meld je even bij mij per mail en geef je Skype adres aan mij door. Ik houd jullie op de hoogte middels de Flickr groep wanneer ik deze plan. Alleen voor de leden van de DFV na de cursus groep.
Wat is er nodig?
Ik geef online lesgeven met de Skype applicatie. Een geweldig programma dat overal op werkt. Op de Windows PC, op Apple en zelfs op alle mobiele telefoons. Al is die laatste groep niet echt geschikt voor het volgen van les. Je hebt een groter scherm nodig.

Het tweede en laatste deel wat je nodig heb is een account op de web site van Flickr. Dat is gratis. Gewoon een kwestie van een account aanmaken en daarop de foto's plaatsen die je met mij wilt bespreken. Hieronder zie je een voorbeeld van mijn eigen account.

Deel 1: Een flickr account

Stacks Image 118
Vervolgens zijn de foto's te bespreken en te bekijken, online, zo groot als je scherm is. Dus ieder detail waar ik ook maar iets over te zeggen heb is bespreekbaar. Het doet niet of nauwelijks onder voor echte lessen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe we het dan samen kunnen zien. Een voorbeeld foto van mij, en het kan nog groter bekeken worden. Bijvoorbeeld om te zien of er wel doortekening in de witte jurk aanwezig is. Anders is de foto te licht belicht. Dit soort details en veel meer kan ik op deze manier met je bespreken.
Stacks Image 122
Stacks Image 124
Hier kun je goed zien, dat de doorsteking van de witte jurk perfect is en dat is maar goed ook, anders zou ik nooit de leraar moeten zijn. En zo gaan we jouw foto's bespreken. En het is verbazingwekkend goed te zien op jouw computer zoals ik het zie op mijn computer. 1 op 1of met een groepje van maximaal vier personen, of met de DFV Flickr groep.

Deel 2: Skype

Dat is het programma wat nodig is om elkaar te spreken online. Bijna iedereen heeft dit. Hiermee kan ik met jullie alles delen van mijn scherm, mijn cursus, trainingen en de schermen waar ik naar kijk bijvoorbeeld jouw Flickr pagina waar jij je foto's hebt geplaatst. En op een hoge kwaliteit. En af toen zal ik ook nog gebruik maken van een electronisch white board. Je zou haast geloven dat live voor je neus sta. Wat ook waar is, maar er zit wel 1000 kilometer tussen. Ider detail van jouw foto kan ik met je bespreken. Je belichting, de witbalans en de gebruikelijke ander zaken waar ik altijd op let, of wat een goede foto maakt.

Stacks Image 132
Tot nu toe is alles gratis. Een gratis Flickr account aanmaken en Skype is ook gratis.

Aanmelden bij mij doe je dus per mail. Klik op Mail en je aanvraag of vraag komt bij mij aan. Dan kan ik je toevoegen en heb ik iedereen paraat staan voor een persoonlijke of groep sessie.

De kosten:

DFV leden na de cursus: Gratis
1 op 1sessies: 80 euro per les a anderhalf uur.
Groep sessie: 80 per uur te delen door het aantal deelnemers. Ik bepaal dan een tijd en dag.

Er zijn ook andere cursussen, maar ik wil eerst even zien hoe dit werkt. Heb je een vraag stel hem gewoon aan mij per mail. En wie weet letterlijk tot ziens.
Stacks Image 168
Stacks Image 165
Stacks Image 162