Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Herken je eigen kleuren

Er is altijd veel gepraat over welke camera mooier is. Mooiere scherpte, mooiere kleuren en ga zo maar door. Dit wordt een testje voor de kleuren. Drie foto's gemaakt met drie verschillende camera's.

  • Fuji X-T3 met een 35 mm F/1.4
  • Canon 40D met een 50 mm F/1.8
  • Nikon Z6 met een 50 mm F/1.8 D

Ik ga jullie vragen om te vertellen en uit te zoeken welke kleuren van jouw merk zijn. Sorry voor de Sony en Olympus bezitters. Die camera's heb ik niet. Om de resultaten zo min mogelijk te beïnvloeden zijn alledrie de belichtingen met een 0 meting gemaakt. Alledrie de camera's stonden op kleurstand standaard. En alledrie op automatische witbalans. Dit om invloeden van mij uit te sluiten. Het is nu puur wat de camera ervan maakt.

Kijk goed en vertel mij op de FB pagina van Digitale Fotografie Vakantie welke wat is. Dus van welk merk. Alledrie de foto's zijn gemaakt met F/4. En nogmaals allemaal met een 0 meting. Dat de beeld uitsnede een beetje anders is komt door de gebruikte lenzen. Mij gaat het echter om welke kleuren horen bij welk merk en welke is jouw merk. Succes.

Foto 1

Stacks Image 7

Foto 2

Stacks Image 13

Foto 3

Stacks Image 21
Zo dat is lastig! Maar ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden. Wie weet ga ik hier nog wel meer mee doen. Om de zin en onzin van camera's en merken te bespreken. Bovenstaande serie was serie nummer 1.

Om het nog wat makkelijker te maken nu ook nog even een serie 2. Geef mij dus op FB twee antwoorden.

Foto 1

Stacks Image 43

Foto 2

Stacks Image 47

Foto 3

Stacks Image 51
Wederom allemaal gefotografeerd met F/4. Allemaal 0 metingen met alledrie nog steeds op de klerustand Standaard. Wie het weet mag het zeggen.

Ik zie jullie antwoorden graag tegemoet. En als dit lekker wat reacties oplevert ga ik nog wel een foto maken waarbij ik ga proberen om et alledrie de camera's een zo'n mooi mogelijke belichting te maken en dan ook echt werken met wat een camera kan. Deze drie zijn zo verschillend. Ik ben heel erg benieuwd.

geef je antwoord of antwoorden op: https://www.facebook.com/DigitaleFotografieVakantie/