Digitale Fotografie Vakantie

Reacties cursisten 2019

Reacties cursisten 2019

Reactie twee cursussen 2018 en 2019

Beginners cursus September 2018

Van jongs af aan had ik belangstelling voor fotografie. Doordat ik goed oplette werden de composities steeds beter en maakte ik als twaalfjarige vrijwel alle familiefoto’s. Wat ik toen als voordeel zag, betreur ik nu een beetje: ik heb nauwelijks foto’s van mijzelf uit mijn jeugd. Bij cursussen op school leerde ik zelf foto’s afdrukken, maar echte techniek, dat bleef een uitdaging. Er zijn ontzettend veel boeken over fotografie geschreven en heel veel meningen. Zoveel dat je als geïnteresseerde leek door de bomen het bos niet meer ziet. Het was dan ook een verademing dat Patrick voorstelde, nee: verordonneerde, dat we niet meer in RAW+Jpg mochten fotograferen en dat we helemaal terug naar de basics moesten. Dat betekent een goede foto uit je camera halen, met alleen Jpg, S zodat je (vrijwel) niks aan computerbewerking hoeft te doen. We moesten immers fotograaf worden en geen foto bewerkers op de computer.
Het was een verademing toen we samen in ons groepje groeiden en onze “trappetjes” schoten en de basis onder controle begonnen te krijgen.
Ook de onderwerpen die Patrick uitzocht waren afwisselend en na een heerlijke lunch van Babs gingen we er in de middag weer enthousiast tegenaan.
Het was jammer dat de week zo snel voorbij was en we beloofden elkaar het volgende jaar weer samen de gevorderden cursus te gaan doen.
Op de terugweg heb ik en mijn Nikon D610 ons eerste opdrachtje gedaan, n.l. foto’s maken van het hotel wat net was overgenomen door nieuwe eigenaren. Dit voor een ‘aangekleed’ biertje in de zon. Dat smaakt naar meer!

Gevorderen cursus Juni 2019

Wat hadden we er weer zin in: de gevorderden cursus en om elkaar weer terug te zien. Met nog een cursuslid extra erbij waren we meteen enthousiast om deze week de vervolgstappen te gaan zetten.
We begonnen even met de herhaling van de basis cursus, waaraan we in de middag kleurverzadiging en contrast toevoegden. Knallen!
Ook kwam de check van het histogram erbij nu, proberen dit mooi gespreid en vol te krijgen, tenzij je iets niet wilde laten zien, dan mogen de zwarten ‘dichtlopen’.
De volgende dag kwamen de flitsers uit de tas. Elke professionele fotograaf flitst, dan heb je het licht onder controle en kan je sfeer in de foto brengen en het onderwerp de aandacht geven. Mooi licht geeft mooie foto’s. Het viel ons nog niet mee dit onder de knie te krijgen, maar de foto’s werden veel mooier.
De lunches van Babs waren ook dit jaar weer om van te smullen en gaven ons de energie de pittige opdrachten uit te voeren.
Als opdracht kregen we ook om een kalender te maken. Voor mij werd dat: “Selma gaat op reis”. Een klusje waar veel energie in ging zitten en waar ik veel van geleerd heb.
We kunnen niet wachten om een vervolg aan de Vervolgcursus te geven...!

Patrick wederom bedankt voor de cursus en Babs voor de catering, tot volgend jaar!

Selma
Reactie basis cursus augustus 2019

Cruisend tussen pittoreske dorpjes kwam ik dan aan op…de BERG van Babs. Diep verscholen in het bos, daar trof ik een Nederlands sprookje…

Na een hartverwarmende ontvangst en rondleiding, mocht ik van Babs mijn intrek nemen in een knus chaletje.
En toen was het zover, de basiscursus fotografie van Patrick Mollema:
Techniek, filosofie, schoonheid, eenvoud en gelukkig... ook Humor. Echt ???…. Ja !!! Te gekkk !!
Wauw, als ik al hoge verwachtingen had na het lezen van de vorige reviews, dan werden deze extra overtroffen.

To the point: het is werkelijk een voorrecht om het van de Meester himself te leren.
De vervolg cursus staat reeds gepland, en de andere cursussen volgen.

Patrick, zoveel dank, eindelijk snap ik de kunst om schoonheid vast te leggen en om het te tonen.
Babs, ik kijk er zo naar uit om terug te keren naar je sprookjesachtige camping in Pebru, petje af hoe je dat allemaal organiseert.

Met hartelijke groet,

Ayan
Reactie Fuji cursus augustus 2019

Na eerst een basiscursus gevolgd te hebben in oktober 2018, bij thuiskomst gelijk vervolgcursus Fuji geboekt voor eind juli 2019.
Wordt het weer zó gezellig en leerzaam als tijdens de basis, neen en ja.
Weer zó betekent met een groep van 4 en de meester, dit keer 1 op 1 met de meester anders-gezellig maar nog leerzamer.

Ik had de mazzel dat de cursus doorging, ook al kwam ik alleen.
Daarnaast had ik wél de pech mijn Fuji camera een maand voor de vakantie "spontaan" uit mijn handen te laten vallen, wat resulteerde in dure reparaties vd lenzen.
Echter tijdens de cursus bleek dat de conditie van de X-T3 ook niet in orde was en deze alsnog ter reparatie aangeboden moest worden.
Mijn 2e camera de Fuji Pro-1 was minder geschikt voor de cursus, maar Patrick zal Patrick niet zijn om zowel zijn body als zijn flits-set aan mij uit te lenen.
Want ook de flits-set was niet gesynchroniseerd en moest opgestuurd worden.

Mijn idee; meld je ruim van te voren bij Patrick aan met welke spullen je gaat komen, zodat je vanuit NL met de laatste updates alles goed werkend mee kan nemen.
Tenslotte ga je niet voor niks een cursus doen om te leren en wellicht dat een aantal zaken nieuw voor je zijn, neem mij als voorbeeld haha, flitsen.

Nogmaals een commentaar aan de 'meester', ik heb inderdaad het 1 op 1 als heel luxe en waardevol ervaren.
De techniek in combinatie met jouw manier van denken en dit zo toe te passen; hoe waardevol🙏
Daarnaast de mens Patrick die met zijn vrouw Babs een héél mooi duo vormen, dit ook nog eens ter ondersteuning van jou -de cursist-, wat kan jij je nog meer gunnen.

Ook de omgeving biedt veel meer dan ik na de eerdere cursus heb kunnen bevroeden.
Je haalt zoveel meer plezier uit je camera, waarbij de resultaten er mogen zijn, blijkt.
Na terugkomst hadden wij een fotoshoot met onze zeer gezellige fotoclub uit Veenendaal; Veenendaalse triatlon wedstrijd vastleggen.
Na de ontvangst van de complimenten betreffende het resultaat (https://www.flickr.com/photos/162912255@N03/albums) de vraag of ik een 1 uur fotoservice heb.
Dit omdat ik na een uurtje (even croppen meer niet) mijn foto's al presenteerde (antw.; resultaat van JPEG-fotografie en de cursus) waar de rest nog dagen aan het nabewerken zijn, haha.
Ik heb nog een opdracht van de meester liggen, een flitsopdracht om op mijn kajakclub; een kajakker in beweging te fotograferen😅

Eerst mijn body X-T3 terug en dan gaan we het meemaken, wordt vervolgd.............

met groet,Ernst
Reactie portret cursus augustus 2019

Een cursusweek in Pébru is een week kopje onder in fotografie.
Deze keer portretfotografie na de basis en vervolgcursus.

Of eigenlijk, wat is er mogelijk met licht en portretteren: flitslicht, zacht licht, Rembrandtlicht, vignetteren/afvangen van licht, hoe een achtergrond boeiend belichten, gebruik van meerdere flitsers, combies van dag- en flitslicht, en tot slot een fotoshoot/mis en scène met meerdere flitsers buiten.

Licht en belichting, 5 dagen lang, binnen en buiten, en afgestemd op de specifieke mogelijkheden van je eigen camera, Z6 in dit geval.
Gaaf, daar lust ik wel meer van, net al van de lunches van Babs.

Dick
Reactie basiscursus augustus 2019

Terugblik op de Basiscursus Digitale Fotografievakantie
door:
Victor van Lieshout

Met torenhoge verwachtingen ging ik de cursus in op maandagmorgen. Met het verlangen van het leren maken van foto’s die in orde zijn, die technisch kloppen en waarbij ik het gevoel zou krijgen: het zit en het zit goed. Ook wel naïef natuurlijk. Ik bracht fotografie-ervaringen van vroeger(zwart-wit; zelfgebouwde doka) mee. Met mijn recent weer opgepakte hobbie, maar nu digitale fotografie, googlelde ik me naar Pébru.
Een half jaar wachttijd!
Voor een cursus bij iemand die speciaal voor het merk camera dat ik had aangeschaft(moeilijk! moeilijk!) een vervolgcursus heeft! Dat moet dus wel goed zijn!
Met vieren in ‘de klas’, de mazzel van een leuk groepje, een leraar, die conctact met je maakt, die met gevoel voor humor en cabaret, grappen en grollen en ernst door elkaar de cursus, zíjn cursus, leidt. Een berg ervaring, overgave en persoonlijke betrokkenheid, dat alles rolde over ons heen. Hij(vanaf nu Patrick) wilde ons ‘ritme bij het fotograferen’ bijbrengen, ons stap voor stap door de materie van de basiscursus, zíjn basiscursus, heenvoeren. Niet teveel, ieder in eigen tempo en naar eigen vermogen. Met afgepaste feedback, positief en bepaald niet te voorzichtig. Voortdurend met respect.
Het was voor mij een overweldigende ervaring, een groots avontuur. We hadden allemaal een andere camera, een totaal , ook ‘fotografisch’ verschillende achtergrond en dat was geen enkel probleem: iedereen kreeg persoonlijke aandacht en informatie die specifiek was voor het meegebrachte materiaal. Al halverwege de eerste ochtend nam Patrick per persoon even de camera-instellingen door en paste aan wat nodig was voor nu en in sommige gevallen voor eeuwig. In mijn geval betrof dat een paar wijzigingen, die een definitief andere werkwijze betekenden. Het waren momenten die in een flits voorbijgingen, maar van grote betekenis waren. En natuurlijk weet Patrick dat!
De cursusopzet brengt afwisseling tussen korte momenten theorie en grote momenten praktijk: oefeningen in de buurt, een aantal keren met de auto er op uit en steeds de geweldige nabespreking. Kijken naar elkaars resultaten. Geen moment verflauwde de aandacht, vijf dagen lang aten we uit Patrick’s hand. We maakten kennis met een aantal grote thema’s in de fotografie: de vroege ochtend, de donkere avond, het Portret(Patrick: de Moeder van de fotografie), veranderend licht. En bij dat alles steeds het Licht en de Schaduw.
En, oh ja, voortdurend het maken van keuzes, onontkoombaar, zodat we ook leerden, dat fotograferen een ambacht is en dat het begint bij de voorbereiding van de opname. Gefascineerd, in de war ook nog wel, en met het gevoel aan het begin te staan van een nieuwe wereld, ging ik naar huis. Übung… is voorlopig de opdracht, Übung. Via Flickr kunnen we als cursisten contact houden met elkaar en met de Meester. Een reddingsboei, aansluitend op de cursus. En natuurlijk de mogelijkheid om terug te gaan.

Mook, augustus 2019
Reactie basis cursus augustus 2019

Samen met mijn dochter van 15 jaar hebben we een geweldige tijd gehad op de fotografie cursus bij Patrick.
Patrick is heel bevlogen en een perfectionist, wat hem als docent sterk maakt.
Hij probeert zijn cursisten een perfecte foto te schieten en “dwingt” je om dat systematisch aan te pakken.
De oefeningen waren erg leuk en perfect als oefenmateriaal. Patrick bouwt de cursus goed op en het is ongelofelijk om te ervaren hoe het is om weer echt te fotograferen.

Daarnaast was het verblijf in Pébru bijzonder aangenaam, Babs is een fijne gastvrouw en alleen al om de heerlijke lunches en de avonden met de koks-aan-huis, ga ik zeker terug!
 
Liefs van Sacha en Fay
Reactie flits cursus juli 2019

Deze zomer heb ik bij Patrick weer een cursus gedaan.
Op papier was het een flitscursus, maar in de praktijk was het een soort gemengde flits-/portret cursus.
Dus heb ik zowel beter leren flitsen als betere en meer verschillende soorten portretten leren maken.
Patrick is een goede docent. En aangezien ik zelf docent was voor mijn pensioen vind ik dat ik daar een mening over mag hebben. 
Patrick legt goed uit, niet te veel in een keer en geeft goede oefen opdrachten, die dan weer uitgebreid nabesproken worden.

De feedback die je krijgt is duidelijk en direct. Patrick kan ook goed met verschillende karakters om gaan.
Dat is ook fijn, je groepsgenoten kies je niet, en een goede sfeer in de groep komt de cursus zeker ten goede.
Patrick is rustig, heeft humor en neemt de tijd voor je.

Heel fijn vind ik dat de vragen van de cursisten een grote invloed op het programma hebben. Zo krijg je per definitie waar je voor komt!
Soms schakelt hij Babs, Mina en Janna als model in. Het is altijd leuk om met ze te werken.
Ik wil echt nog meer les van Patrick

Met groet: Erik Klaver
Reactie flits cursus juli 2019

De flitscursus was inhoudelijk prima in orde.
Bij het begin op maandag kregen mijn mede-cursist en ik de gelegenheid om onze wensen op tafel te leggen.
Patrick maakte op grond hiervan een leerprogramma, dat goed in elkaar zat.
Erg fijn vond ik de inzet van zowel Babs als die van Janna en Mina, als modellen bij diverse foto-sessies.
Fotografisch-technisch heb ik veel geleerd: enerzijds zat er uitdieping bij van thema’s uit de gevorderden-cursus en die was zeer welkom; anderzijds heb ik nieuwe mogelijkheden voor enscenering en compositie leren ontdekken, met vallen en opstaan.

John
Reactie basiscursus juli 2019

Het was een drukke, intensieve week, deze Vervolgcursus; 5 hele dagen bezig zijn met je hobby, veel nieuws leren en met gelijkgestemden napraten tijdens het eten en de late uurtjes ’s avonds. In onze vrije tijd gingen we ook nog met de camera op pad. Ik heb er weer van genoten!

Vorig jaar zijn we in september in Pébru geweest voor de Beginnerscursus. Ik fotografeer al meer dan 40 jaar, maar nog steeds was het “plaatjes schieten”. Na deze fotografie-week besloten we in oktober al, dat we de volgende cursus ook wilden volgen en hebben met onze medecursist meteen geboekt voor juni 2019.

Van Patrick heb ik geleerd, hoe ik de mogelijkheden van de camera kan gebruiken, waardoor de foto’s echt veel mooier zijn. We kregen theorielessen over de instellingen van de camera ; daarna foto-opdrachtjes, in de tuin bij Patrick en Babs, op de camping of we gingen op pad naar o.a. een stuwdam, een dorpje, een kerkje. Spelen met licht, contrast, verzadiging, kleurtemperatuur instellen.
Patrick leerde ons, hoe de trigger en de flitser ingesteld moesten worden, de mooiste flitsbelichting, etc. En dat deed hij heel geduldig. Donderdag en vrijdag kregen we opdrachten; per foto werd er beoordeeld, advies gegeven en kon je weer verder met de instructies. Donderdagavond gingen we op pad, een kerkruïne fotograferen met flitslicht. Een moeilijke, leuke opdracht.

Ik heb genoten van het fotograferen en de theorie die erbij hoort, de gezelligheid met elkaar, de heerlijke lunches, door Babs gemaakt. Toen de week om was, moest ik afkicken van dit alles.
Patrick en Babs, dank jullie wel voor de heerlijke week.
Volgend jaar weer een weekje Digitale Fotografie Vakantie in Pébru!

Lia van der Vliiet

Reactie basis cursus juni 2019

Via internet op de site van digitale fotovakantie gekomen na het idee om in mijn vakantie weer eens meer met fotografie bezig te zijn.

En wat een leuke en leerzame week heb ik gehad bij Patrick!
Na het boeken, het ongeduld om af te reizen toch ook een beetje de spanning van wat staat mij te wachten.
Het was al weer een tijdje dat ik een fotocursus gevolgd had maar gelukkig begin je bij Patrick gewoon weer bij de basiscursus.
Op maandagmorgen zenuwachtig starten in een gezellig groepje van 4. Eerste dag veel theorie maar toch even naar buiten voor de eerste oefeningen. En voor de rest van de week werd het alleen maar leuker! Veel eropuit in de meer dan schitterende omgeving.

Klein kijken, trappetjes maken, ritme pakken, neuzen plakken zijn de termen die veel voorbij komen.

Alles in JPG schieten en alleen kleine nabewerkingen, geen uren van nabewerking op de computer. Meer tijd om te fotograferen ipv binnen achter het beeldscherm zitten om je foto te bewerken.

Met welk merk camera je ook komt, Patrick kent (bijna) alle toestellen.
Ook voor mijn camera, met wat beperkingen, wist hij wel een oplossing.
En om niet te vergeten de heerlijke lunch van Babs! En de relaxte sfeer op de camping waar veel kan en mag 😍.

Weer thuis veel je camera pakken om te blijven fotograferen en 'vlieguren' maken. Met het stemmetje van Patrick op de achtergrond, klein kijken, trappetjes maken en je ritme pakken 😉

In de planning staat om volgend jaar zomer de vervolgcursus te gaan volgen (en om een nieuwe camera met meer mogelijkheden te kopen)

Patrick & Babs, dank voor de heerlijke week die ik bij jullie heb gehad.

Groetjes,

Ilse v.d. Berg
Reactie basis en vervolg cursus juni 2019

Een fotovriend van mij tipte mij op de basiscursus van Digitalefotografievakantie. Ik bekeek de site en was enthousiast over wat ik las.
Ik had in de loop der jaren al vele cursussen gevolgd, dus instromen bij de vervolgcursus leek mee goed te passen. Maar nee, als je de vervolgcursus wilt volgen moet je eerst de basiscursus doen.
Waarom dat, vroeg ik me af? Door goed de opzet van de basiscursus te lezen begreep ik het. Je leert anders kijken en werken met je toestel.
En omdat ik een nieuw toestel had welke ik nog niet beheerste, besloot ik toch de basiscursus te gaan doen.
Een beslissing die mijn kijk op fotografie volledig in een ander dag- (en flits)licht zette.

Wat ben ik blij met de basiscursus!
Echt de diepte in met kleuren en pictogrammen. Overboord met RAW,.. gewoon topfoto's uit je camera halen met jpeg.
Heerlijk de wijze waarop Patrick de cursisten meeneemt in de werkwijze die daarbij past.
Zoveel fotokennis, zoveel achtergrond en zoveel liefde voor het vak en licht in het bijzonder.

Ik vond de basiscursus fantastisch en had dit niet willen missen!
Je moet hem ook niet missen als je de vervolgcursus wilt doen.
En daarover gesproken... de vervolgcursus was aansluitend en er was nog een plekje vrij.
Patrick schatte in dat de week er gelijk achteraan door mij goed te doen zou zijn. Ik moest even schakelen met het thuisfront en ik kon gelijk door!
2 weken vol bezig zijn met fotografie en de manier van werken die Patrick voor staat.
Ook week 2 is super geweest, portret, flitsen, allemaal skills die ik nu echt beheers omdat ik weet hoe te fotograferen.

Met de vriendelijkheid en kookkunsten van Babs en de super mooie locatie van de camping en huisjes, kan ik zeggen dat ik de tijd van m'n leven heb gehad.
Mijn kijk op fotografie is niet alleen veranderd, maar ook veel beter geworden. Ruim 3000 foto's heb ik in de twee weken gemaakt en ik was nog steeds niet zat van fotograferen.
Dankzij de tomeloze energie van Patrick is het zeer goed vol te houden.

Een heuse aanrader, zowel de basis als de vervolg. En ik ga zeker terug voor de flitscursus. Helaas kon die niet gelijk gevolgd worden... ik had nog wel door gekund, energie zat!

Dank voor alles, toppers, en tot de volgende keer!
Eric Budde
Reactie basiscursus juni 2019

Het is alweer enige weken geleden, dat ik bij jullie was voor de tweede keer om de basis cursus te volgen.
Bijna erop volgend gingen we met de Fotoclub een week fotograferen in Ostfriesland, Duitsland.
Daar heb ik dagelijks in praktijk kunnen brengen wat ik van Patrick heb geleerd.
En…. het lukte of (soms) niet, maar dan wist ik wat ik verzuimd had te doen of juist te laten.
Ik ben heel blij met wat ik nu weet, maar…. het maakt me wel nieuwsgierig naar wat ik nog niet van Patrick heb geleerd.

Babs aan jou veel eer voor de heerlijke lunches en de sfeer die je om de cursus van Patrick creëert, jullie zijn een prachtig team!
Ik ga nadenken om mij aan te sluiten bij de Flicker groep van Patrick.
Hopelijk kan ik een keertje met jullie naar Texel, mogen er dan ook niet fotograferende partners mee?
Enfin tot slot, nogmaals erg bedankt en houd mij alsjeblieft op de hoogte van jullie activiteiten.
All the best en de hartelijke groeten ook voor Mina en Janna!

Carla van Oostenrijk
Flits cursus april 2019

Brocante.

Het is elke keer weer een verrassing als je naar Pebru gaat.

Het is niet zo dat ik uitkijk naar de rit naar Frankrijk. Lekker via Parijs rijden. Maar de bestemming geeft een vooruitzicht op een fijne week, op een mooie locatie. Even doen wat ik leuk vind en dit keer leren omgaan met een flitser.

Ook dit jaar voel ik me een geluksvogel met de aangeboden lesstof en de verschillende locaties en onderwerpen die we voorgeschoteld krijgen.
Bij aankomst hartelijk ontvangen door Babs die me gelijk uitnodigt om op zondag mee te gaan naar een brocante markt. Mijn reserve na een dagje autorijden is op zondag verdwenen en ik rij mee. Lekkere zonnige dag wat meewerkt aan het vakantiegevoel en ik loop al snel met wat spulletjes in mijn armen uitgezocht door mijn gastvrouw.
Een oud houten emmertje draag ik die ochtend met me mee. Babs laat me op de terugweg nog een en ander zien van de omgeving. Fijn want ik had niet veel behoefte om die dag veel te rijden.

Als vanzelf borrelen er beelden omhoog die ik ooit wil vastleggen. Dat is overigens niet moeilijk in deze streek. Op maandag is de start van de cursus. Bekende trapje op naar de studio, Patrick die koffie voorzet. Op een tafel zie ik het emmertje staan die ik als eerste zal fotograferen. Het is een start van de week die mij meeneemt naar een oude hooizolder en een schotse hooglander in een oude Renault bus voortgetrokken door een tractor. Na afloop deelgenoot zijn van de gastvrijheid van boer Olivier en zijn gezin. Hoe bijzonder wil je het hebben.
Babs en Patrick hebben weer voor een fijne week gezorgd. Nog een grote dank aan onze modellen die met ons het nodige geduld hebben gehad.

Goed leren fotograferen is wat je van Patrick mag verwachten. Minder vanzelfsprekend zijn de locaties en mensen die je mag ontmoeten.
Van dit totaalpakket wordt ik wel blij en nodigt uit voor een vervolg.
En ik zal voortaan anders naar Brocante kijken.

Groet Ed
Flits cursus april 2019

Dit jaar voor het derde jaar op een rij naar Pébru afgereisd. Na de Basis- en de Vervolgcursus nu de Flitscursus.
Voor mij was de reden om deze cursus te volgen om meer met licht bezig te zijn en om te leren dat naar mijn hand te zetten.

Het was een weer een intensieve week. We zijn eerst binnen aan het flitsen geweest en daarna buiten.
Later in de week op excursie bij boer Olivier en hebben we ook kostuums vereeuwigd voor een aankomend dorpsfeest.
Het laat zien dat er veel moeite is gedaan zodat wij de mogelijkheid kregen om mooie foto’s konden maken.
Met de nadruk op “mogelijkheid” want om alles goed in te stellen, licht op de juiste plek te zetten etc is erg lastig.
Dat de achtergrond even belangrijk is als het onderwerp was een eye opener voor mij.

Ik zal veel (moeten) oefenen om nu zelfstandig mooie flitsfoto’s te maken!
Bedankt Patrick voor de lessen Babs voor het lekkere eten elke dag!

Groeten Jan
Basis cursus april 2019

Hoi Babs en Patrick,

Wat een leuke recensie op Facebook.
Inderdaad het is nooit te laat om goed te leren fotograferen.
Ik wil jullie bedanken voor de fantastische week die ik gehad heb.
Ik heb zoveel geleerd van fotograferen en van mijn Fuji camera. Had ik dit maar 3 jaar eerder gedaan😉.Daarom kom ik zeker terug.

Babs nogmaals bedankt voor het heerlijke koolhydratenarm eten. En Patrick nog een keer bedankt voor de extra Fuji lessen, je hebt mij gewoon 2 cursussen ineen gegeven, wat een luxe om zoveel aandacht te krijgen 5 dagen lang.
Deze cursus is zeker aan te bevelen, voor alle merken fototoestellen.

Met vriendelijke groet,

Saskia Benit