Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Digitale Fotografie Vakantie cursus overzicht

Stacks Image 9
Stacks Image 11
Stacks Image 13
Stacks Image 25
Stacks Image 27
Stacks Image 29
Stacks Image 37
Stacks Image 73
Stacks Image 39
In één week tijd leer ik je de fotografische technieken perfect te beheersen. Je leert eerst technisch perfecte foto's te maken. Maar, technisch perfecte foto's zijn vaak saai. Die raken je vaak niet. Dus na eerst technische perfectie bereikt te hebben gaan we pas echt beginnen met fotograferen. De 100% technische perfectie laten we dan achter ons en gaan vervolgens meer op inzicht, smaak en gevoel fotograferen. Foto's maken die mensen raken en spannend zijn om naar te kijken. Regels krijg je niet van mij (behalve voor lichtgebruik in de studio). Wanneer iedereen namelijk volgens de "regels" zou gaan fotograferen wordt het saai. Nee, ik ga proberen om je creativiteit en eigen inzicht en gevoel te stimuleren. Weg met de regels. Probeer maar te fotograferen hoe je het zelf mooi zou vinden. In een week tijd krijg je dus een basis waarmee je altijd uit de voeten kunt! In welke situatie je ook komt. Of je nu een portret gaat maken, landschap, architectuur, vakantie of iets anders wat je graag vastlegt.
 
Zoals gezegd bieden wij cursussen aan van een week of eventueel langer. Je leert fotograferen zoals sommige mensen vreemde talen leren spreken in een klooster in Nederland. Pas op, de cursus is erg intensief. Het is niet zomaar één of andere foto workshop die je even doet. Je zult veel energie nodig hebben voor de vijf daagse lessen. Het voordeel van helemaal afreizen naar Pébru in Frankrijk is dat je uit je eigen omgeving bent. Je hoeft je alleen maar een week op fotografie te concentreren. Dat levert de beste resultaten al twaalf jaar lang. Even geen werk, geen boodschappenlijstjes, de kinderen ophalen van school. Nee, een week lang fotografie met gelijk gestemden. Heerlijk!

En goed fotograferen, het kan echt bereikt worden binnen vijf dagen!  Het is niet zo moeilijk als dat het lijkt. En de hele week zal plezier beleven aan je hobby/werk de boventoon voeren. Op een plezierige wijze goed leren fotograferen. En uiteindelijk nog meer plezier beleven aan je fotografie omdat je foto's na het volgen van onzen cursussen nog vele malen mooier gaan worden. Dat levert nog meer plezier op. Daardoor ga je door met je hobby/werk en als je doorgaat wordt je altijd beter. Heb plezier staat bij mij hoog in het vaandel. Hard werken en plezier dat is wat je mag verwachten. En ja, dan word je heel erg veel beter.
Stacks Image 46
Stacks Image 48
Wij werken hier volgens het principe: eerst leren, dan maken en dan misschien wel het allerbelangrijkste, nabespreken en beoordelen. Wij organiseren geen grote groep cursussen maar gaan voor hoge kwaliteit fotografie met zeer veel persoonlijke aandacht. Het maximum aantal mensen per cursus is van 2 tot 6 personen afhankelijk van welke cursus je boekt. Belangrijk om te weten als je écht goed wilt leren fotograferen wetende dat je veel persoonlijke aandacht gaat krijgen.
 
Bij geen goede uitleg van de fotografie techniek en beheersing ervan dien je alsnog te gaan PhotoShoppen. Ik ben echter van mening dat Photoshoppen nauwelijks nodig is als je een goede foto hebt gemaakt. Wij zijn geen Photoshop cursus! Er worden wel een aantal basis handelingen besproken en geleerd. Niet meer dan dat. Wij organiseren een fotocursus waar je leert fotograferen.
 
Leren fotograferen in een andere omgeving dan waar je normaal woont en werkt zal dan ook zeker inspirerend werken. Een andere cultuur, mensen, landschappen en zelfs de kleuren zijn anders. Het geeft direct de juiste aanzet en motivatie om al die nieuwe geleerde zaken en nieuwe indrukken van de omgeving trefzeker op de plaat vast te leggen.
En even geen last van alle beslommeringen thuis. De inspiratie en het vrij zijn vormt de basis om succesvol digitaal fotograferen te leren in een week tijd. Op je gemak je camera van binnen en van buiten te leren kennen. Zo goed leren fotograferen dat je de grenzen van de mogelijkheden van je camera binnen een week zult tegen komen.
 
En neem je de rest van het gezin of de familie mee? Geen probleem. Wij hebben te huur een Gite, vier Chalets. Ook is er genoeg ruimte als je met de tent, caravan of vouwwagen wilt komen.
 
Voorts is er veel te doen in de omgeving en iedereen kan zich op deze manier prima vermaken en doen waar hij/zij zin in heeft. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om direct een verblijf  te huren? Kijk dan op www.pebru.nl .

Pébru ligt in de Corrèze te Frankrijk.

Cursus prijzen:
Basis cursus 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Vervolg cursus 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Flits cursus 750 euro (maximaal 3 deelnemers)
Meester klas 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Fuji camera cursus 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Print en kalibratie cursus 855 euro (maximaal 2 deelnemers)
Privé cursus 1150 euro

De cursusduur is vijf lesdagen. De prijs is inclusief lunch, maar exclusief ontbijt en diner en verblijf op onze domaine. Klik voor meer informatie op de betreffende cursus.
De route hoe cursussen te volgen is redelijk eenvoudig. Iedereen begint met een basis cursus. Ongeacht wat je niveau is. Dat heeft ermee te maken dat de basis cursus al zo anders is dan wat je gewend bent er er zoveel nieuwe stof inzit dat de basis cursus nooit overgeslagen kan worden. Hoe tot een goede/perfecte belichting te komen vraagt een zekere mate van discipline. Dit moet je gewoon meerdere dagen geoefend hebben.

In de basis cursus zit de meest belangrijke les, wat is licht, hoe ermee te werken en de geuzenplak theorie. Dit is zo specifiek en zo enorm belangrijk dat om deze reden niemand de basis cursus kan overslaan. Goed belichten en mooi licht, de essentie van fotografie. Daarom altijd als eerste een basis cursus. Opdat je basis ook goed is. Als die niet goed is kom je moeizaam tot mooie fotografie. Het is niet alleen doen, maar het ook begrijpen.
Stacks Image 55
Stacks Image 76
Stacks Image 79
Stacks Image 82