Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Seal concert fotograferen

Sinds enige tijd begeef ik mij ook in de omgeving van social media. Een mens moet met zijn tijd meegaan. Ondanks mijn frisse weerstand tegen dit soort media. Maar ik vind het leuker en leuker worden.
Ik ga morgen avond naar een concert van Seal in Parijs. Dit vergt wat voorbereidingen daar het plaats vindt aan het einde van een cursusweek en dit dus niet de meest ideale planning is. Maar met een beetje passen en meten en schuiven ben ik er samen met de cursisten prima uitgekomen waardoor het toch mogelijk is om naar het concert te gaan. Slapen doe ik wel een keer ergens in de trein.

Op twitter zag ik een actie van Seal samen met Leica dat ze concertkaarten weggaven. Dan moest je de tweet retweeten en dan maak je kans op 2 vrijkaarten. Daar heb ik geen enkel belang bij want ik had er al twee gekocht. Maar het bracht me wel op een ander idee. Leica en Seal doen iets samen. Volgens mij is Seal een Leica gebruiker. Dan zou hij er toch niet al teveel bezwaar tegen moeten hebben als ik vanaf rij 4 wat foto’s maak. Veel dichterbij kun je niet komen. Als hij zelf ook fotografeert zou hij dit misschien wel begrijpen.

Er is maar één manier om erachter te komen en dat is het Seal zelf vragen. Ergens had ik wel al een keer gelezen dat dit één van de leuke dingen is van social media. Dat je rechtstreeks in contact kunt komen met bekende mensen. Niet dat ik daar op zit te wachten of een dringende behoefte aan heb, maar ik heb een probleem en wil graag een antwoord. Meestal moet je je complete camera uitrusting achter laten bij de ingang. En daar voel ik me niet comfortabel bij. Dus het gevolg is dan dat ik het meestal niet meeneem, dan is de kans op vermissing van je gehele set na het concert een stuk kleiner.

Nu door de invloed van social media en verschillende stukjes hierover te hebben gelezen trok ik toch maar de stoute schoenen aan. Niets voor mij! Ik heb Seal zelf via een tweet gevraagd of ik mag fotograferen tijdens zijn concert in Parijs. Ik verwachtte geen antwoord. De beste man heeft toch wel wat anders te doen. Met Heidi spelen?

Ik opende vandaag tijdens de cursus mijn website om de cursisten bepaald foto’s te laten zien en wat zie ik tot mijn hele grote verbazing? Seal heeft mij geantwoord. De man waar ik al 20 jaar fan van ben, op een normale manier, heeft zittende waarschijnlijk vanuit een grote auto zittende op de achterbank, mijn Tweet beantwoord. Het moet niet gekker worden! Wat is de wereld klein aan het worden op deze manier. En wat wel het allerleukste is.... Ik kan en mag foto’s maken van Seal. Sinds zijn allereerste CD volg ik hem. Ik heb honderden mensen enthousiast gemaakt voor zijn muziek. En na ga ik hem weergaloos goed op de foto zetten. Laat dat maar aan mij over! Ik ben excited, maar dat was jullie alvast opgevallen.

Seal twitter antwoord


Voor de zekerheid neem ik de geprinte tweet wel even mee voor eventuele problemen bij de entree. Die verwacht ik wel alsnog. Maar ik kan bewijzen dat Seal tegen mij heeft gezegd:” Ja Patrick je mag foto’s maken”. Het bewijs is er.
Ik heb net
net nog een berichtje terug gestuurd. Dank je wel gezegd en dat ik hem een week cursus aanbied bij ons hier in Pébru. Ik ga ervan uit dat hij nee zegt of nooit zal reageren, maar na gisteren avond is niets zeker meer. Ik wil van Seal wel eens portret foto’s maken. Zo’n gave kop heeft hij en uitstraling. Daar heb ik wel een week cursus voor over. En ik ken iemand die dan opeens ook weer heel snel op cursus wil komen. hem leren fotograferen, als hij het nog niet kan, en anders Seal nog beter leren fotograferen. En misschien kan hij me een beetje leren zingen.