Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Inspiratie

Talent is niet belangrijk

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Het hebben van talent voor fotografie is totaal niet belangrijk. Iedereen kan het. Een hoopvol gegeven. Want velen willen heel graag heel erg goed worden, maar kan jij aan de voorwaarden daarvoor voldoen? Lees hoe dat te bereiken.
_DSF6780

Lees de blog…

Inspiratie met fotografie

Inspiratie is een groot goed. Heel veel fotografen/cursisten hebben vaak heel veel moeite het te vinden. Ik probeer van mijn kant veel te doen om anderen te inspireren. Door middel van mijn cursussen, mijn eigen foto's te laten zien goed en fout. Maar ook door middel van een soort after sales service dat je nog verder kunt oefenen in een speciale oefen groep op het medium Flickr. Kortom ik ben er heel veel mee bezig. En ik werk ook als fotograaf. En op deze manier zit ik nooit om inspiratie verlegen. Ik ga het uitleggen. Wat is inspiratie?20-09-2022_Bananen_0004

Lees de blog…

Parijs, dochters, muziek en licht ideeën

Ik ben ten eerste fotograaf en ten tweede fotografie leraar. Een hele goede zegt men. Ach dat moet een ander maar zeggen of denken. Het feit dat ik een ander wat kan leren is mooi en aardig, maar inspireren daarna is nog veel en veel mooier. Dat is echt mijn allergrootste doel in het leven. Een ander aanzetten tot iets. En stel dat ik een beetje inspirator ben… ook ik moet ergen mijn inspiratie vinden. Zonder inspiratie geen fotografie. Zo simpel is het. En inspiratie is overal te vinden. Zelfs als je het niet verwacht.

IMG_20220708_193425

Lees de blog…

De onbekende gitarist, Marcel Fisser

Ik heb al veel vaker geschreven dat je inspiratie uit alles kunt halen. Inspiratie is een absolute behoefte voor iedere fotograaf die verder wil komen. Dit keer haal ik mijn inspiratie uit Marcel Fisser? Marcel wie????
Een blog over vakmanschap, creativiteit en hokjesgeest binnen de fotografie wereld.

Marcel Fisser

Lees de blog…

Barbara Casandra A.K.A. Babs

Exact vandaag zestien jaar geleden trouwde ik met haar. En morgen zou ik het zo weer doen. Deze blog heeft weinig met fotografie te maken en toch ook weer alles. Want zonder Babs zijn er geen Digitale Fotografie Vakantie cursussen. Ere wie ere toekomt. De vouw van wie ik hou verdient het wel eens om extra in het zonnetje gezet te worden. De leukste, liefste en knapste vrouw. (zo, ik hoef vanavond niet op de bank te slapen)

IMG_6428 (1)

Lees de blog…

Grijs en Ying en Yang

Naar grijs kijken doe ik niet graag. Grijs is zo enorm niks! Ik hou van verschillen en zeg dan ook Leve de verschillen! Verschillen maken het leven leuk en ook je fotografie.

grijsschaalLees de blog…

Cor

k doe het niet vaak, maar nu moet het! Een blogje schrijven over een cursist. Heel soms passeren er cursisten die met iets unieks bezig zijn. Cor is er daar één van. Cor is in hart en ziel pacifist en legt de waanzin van de eerste wereld oorlog vast. Iets waar ik het helemaal met hem eens ben. Iedere oorlog is er één teveel. En er moet altijd met elkaar gesproken worden na een oorlog dus volgens mij kun je dan maar beter de oorlog overslaan en gelijk beginnen met praten. Dit is min of meer Cor's protest. Opdat het niet vergeten wordt, erbij stilgestaan wordt en het hopelijk nooit meer zal gebeuren.
30986967420_83ffd86d17_zLees de blog…

Wanneer fotografie iemand doet huilen...

Fotografie en huilen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar toch het is wel zo. En dat is voor de helft van de fotografen, meestal de vrouwen. En heel, heel, heel erg soms is er wel eens een man die ik zie met licht rode ogen, maar in eerste instantie gaat deze blog over de dames. Die staan ik veel dichterbij hun emotionele kant dan mannen. Het is een gegeven wat ik na tien jaar cursus geven wel durf te stellen. Maar hoezo horen huilen en fotografie bij elkaar?
De-buur-kinderenLees de blog…

Meesterlijke tranen

Ik loop eindelijk naar binnen. De rijen vielen mee waarin ik moest wachten. Eerst om binnen te komen, later om je jas op te mogen hangen en daarna nog een keer wachten om werkelijk binnen te mogen komen. Lees de blog…

Jett Rebel

Passie en inspiratie dat is waar het wat mij betreft om gaat in het leven. En even een waarschuwing vooraf. Wanneer je deze blog goed wilt doen dan gaat het tijd kosten. Eigenlijk moet je deze alleen lezen als je er de tijd voor hebt. Er valt namelijk nogal wat te bekijken. Hoe toepasselijk voor mijn blog naam. Patrick Kijkt. Nou, naar het volgende onderwerp kijk en luister ik heel erg graag.
9B17FC26-5CCA-4DFE-875B-93BFEEB81914Lees de blog…

Geniaal in de Jodenbreestraat

Michael Jackson was geniaal. Nu is hij dood, net zoals Mozart. Prince was geniaal, maar nu niet meer, hij is het kwijt. Hans Teeuwen is ook geniaal, maar wel een beetje fout soms. Nelson Mandela was op zijn manier ook geniaal net als Ghandi.
Mijn grote popidolen Bruce Springsteen en Seal zijn niet geniaal. Ze doen hun ding, heel erg goed zelfs, maar geniaal zou ik het niet willen noemen. Wat is dan geniaal? Hoe beschrijf je dat?Lees de blog…