Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Inspiratie

De onbekende gitarist, Marcel Fisser

Ik heb al veel vaker geschreven dat je inspiratie uit alles kunt halen. Inspiratie is een absolute behoefte voor iedere fotograaf die verder wil komen. Dit keer haal ik mijn inspiratie uit Marcel Fisser? Marcel wie????
Een blog over vakmanschap, creativiteit en hokjesgeest binnen de fotografie wereld.

Marcel Fisser

Lees verder…

Barbara Casandra A.K.A. Babs

Exact vandaag zestien jaar geleden trouwde ik met haar. En morgen zou ik het zo weer doen. Deze blog heeft weinig met fotografie te maken en toch ook weer alles. Want zonder Babs zijn er geen Digitale Fotografie Vakantie cursussen. Ere wie ere toekomt. De vouw van wie ik hou verdient het wel eens om extra in het zonnetje gezet te worden. De leukste, liefste en knapste vrouw. (zo, ik hoef vanavond niet op de bank te slapen)

IMG_6428 (1)

Lees verder…

Grijs en Ying en Yang

Naar grijs kijken doe ik niet graag. Grijs is zo enorm niks! Ik hou van verschillen en zeg dan ook Leve de verschillen! Verschillen maken het leven leuk en ook je fotografie.

grijsschaalLees verder…

Cor

k doe het niet vaak, maar nu moet het! Een blogje schrijven over een cursist. Heel soms passeren er cursisten die met iets unieks bezig zijn. Cor is er daar één van. Cor is in hart en ziel pacifist en legt de waanzin van de eerste wereld oorlog vast. Iets waar ik het helemaal met hem eens ben. Iedere oorlog is er één teveel. En er moet altijd met elkaar gesproken worden na een oorlog dus volgens mij kun je dan maar beter de oorlog overslaan en gelijk beginnen met praten. Dit is min of meer Cor's protest. Opdat het niet vergeten wordt, erbij stilgestaan wordt en het hopelijk nooit meer zal gebeuren.
30986967420_83ffd86d17_zLees verder…

Wanneer fotografie iemand doet huilen...

Fotografie en huilen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar toch het is wel zo. En dat is voor de helft van de fotografen, meestal de vrouwen. En heel, heel, heel erg soms is er wel eens een man die ik zie met licht rode ogen, maar in eerste instantie gaat deze blog over de dames. Die staan ik veel dichterbij hun emotionele kant dan mannen. Het is een gegeven wat ik na tien jaar cursus geven wel durf te stellen. Maar hoezo horen huilen en fotografie bij elkaar?
De-buur-kinderenLees verder…

Meesterlijke tranen

Ik loop eindelijk naar binnen. De rijen vielen mee waarin ik moest wachten. Eerst om binnen te komen, later om je jas op te mogen hangen en daarna nog een keer wachten om werkelijk binnen te mogen komen. Lees verder…

Jett Rebel

Passie en inspiratie dat is waar het wat mij betreft om gaat in het leven. En even een waarschuwing vooraf. Wanneer je deze blog goed wilt doen dan gaat het tijd kosten. Eigenlijk moet je deze alleen lezen als je er de tijd voor hebt. Er valt namelijk nogal wat te bekijken. Hoe toepasselijk voor mijn blog naam. Patrick Kijkt. Nou, naar het volgende onderwerp kijk en luister ik heel erg graag.
9B17FC26-5CCA-4DFE-875B-93BFEEB81914Lees verder…

Geniaal in de Jodenbreestraat

Michael Jackson was geniaal. Nu is hij dood, net zoals Mozart. Prince was geniaal, maar nu niet meer, hij is het kwijt. Hans Teeuwen is ook geniaal, maar wel een beetje fout soms. Nelson Mandela was op zijn manier ook geniaal net als Ghandi.
Mijn grote popidolen Bruce Springsteen en Seal zijn niet geniaal. Ze doen hun ding, heel erg goed zelfs, maar geniaal zou ik het niet willen noemen. Wat is dan geniaal? Hoe beschrijf je dat?Lees verder…