Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Dansen op de vulkaan

Soms gebeuren er rare dingen tijdens de cursussen en daarna. Maar het begint eerst met twee hele jonge jongens die tezamen op cursus komen met hun ouders. Dat gebeurd zelden of nooit. Maar een paar jaar geleden wel. En na enkele cursussen te hebben gevolgd kreeg ik deze week ineens een heel leuk bericht van Ortmar. Een bericht waar ik wel trots op ben. Onder andere omdat Otmar vertelde dat één van zijn twee leukste vakanties aller tijden hier bij mij tijdens de fotografie cursus was. Allen dat is al gaaf om te lezen, maar het verhaal gaat nog verder…
Scherm­afbeelding 2022-12-15 om 21.45.53

Lees de blog…

Scherpte wordt overschat

Je hebt twee soorten foto's. Scherp en onscherpe zou je kort door de bocht kunnen stellen. Steeds vaker zie ik dat scherp nog niet scherp genoeg is. Dus daarover een kleine blog. kaart

Lees de blog…

Talent is niet belangrijk

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Het hebben van talent voor fotografie is totaal niet belangrijk. Iedereen kan het. Een hoopvol gegeven. Want velen willen heel graag heel erg goed worden, maar kan jij aan de voorwaarden daarvoor voldoen? Lees hoe dat te bereiken.
_DSF6780

Lees de blog…

Goedkoop fotograferen: Fotografische ondergrond

Een nieuwe categorie bij Patrick Kijkt: Goedkoop fotograferen. Je hoeft niet veel geld uit te geven om creatief te zijn.
De spoeling in de markt qua fotografie winkels wordt steeds dunner. Velen winkels behoren inmiddels tot enkele bedrijven. Ze verkopen nagenoeg hetzelfde assortiment en de prijzen in Nederland liggen hoger dan in omringende landen. ik blijf me daarover verbazen. Zijn er prijsafspraken in Nederland? Ik concentreer me nu echter op ondergrondjes die je kunt gebruiken met fotografie. Die zijn namelijk nergens meer te koop. Achtergronden (backdrops)wel, maar van dat aanbod word je ook al niet echt vrolijk. Dus dan maar zelf aan de slag.
Fotografische ondergond

Lees de blog…

Inspiratie met fotografie

Inspiratie is een groot goed. Heel veel fotografen/cursisten hebben vaak heel veel moeite het te vinden. Ik probeer van mijn kant veel te doen om anderen te inspireren. Door middel van mijn cursussen, mijn eigen foto's te laten zien goed en fout. Maar ook door middel van een soort after sales service dat je nog verder kunt oefenen in een speciale oefen groep op het medium Flickr. Kortom ik ben er heel veel mee bezig. En ik werk ook als fotograaf. En op deze manier zit ik nooit om inspiratie verlegen. Ik ga het uitleggen. Wat is inspiratie?20-09-2022_Bananen_0004

Lees de blog…

Kijk naar het licht en wacht op het licht

Op welk moment maak je de juiste foto? En wat doet licht bij het maken van een foto? Een eenvoudige uitleg voor een simpele handeling. Kijken naar het licht.
_DSC4540

Lees de blog…

Bewust kijken

Ik ben veertig jaar fotograaf, ik geef zestien jaar fotografie les, eigenlijk al langer als ik mijn Nikon Europa periode meereken, maar eigenlijk ben ik gewoon specialist kijken.
Richard-de-sigaar

Lees de blog…

Wat is er mis met de echte wereld?

Ongelofelijk wat ik vandaag weer allemaal heb meegemaakt? Er zijn van die dagen….
_DSC2443

Lees de blog…

Wat is mooi licht?

Fotografie betekent letterlijk in het Grieks, schrijven met licht. Meer clichés dan dit ga ik niet gebruiken voor deze blog. Ik ga je laten zien hoe je met licht één en hetzelfde onderwerp veel mooier kunt maken. Dit keer niet in de studio maar gewoon buiten tijdens de Tour de France. Lekker ongecontroleerde omstandigheden hele snelle onderwerpen. Of anders noem ik deze blog, hoe vooral er niet in te trappen om te makkelijk en te snel te willen scoren. _DSC2256

Lees de blog…

Parijs, dochters, muziek en licht ideeën

Ik ben ten eerste fotograaf en ten tweede fotografie leraar. Een hele goede zegt men. Ach dat moet een ander maar zeggen of denken. Het feit dat ik een ander wat kan leren is mooi en aardig, maar inspireren daarna is nog veel en veel mooier. Dat is echt mijn allergrootste doel in het leven. Een ander aanzetten tot iets. En stel dat ik een beetje inspirator ben… ook ik moet ergen mijn inspiratie vinden. Zonder inspiratie geen fotografie. Zo simpel is het. En inspiratie is overal te vinden. Zelfs als je het niet verwacht.

IMG_20220708_193425

Lees de blog…

Goedkoop met fotografie beginnen

De race van camera fabrikanten blijft onverminderd doorgaan. Sneller, meer en ga zo maar door. Maar wel altijd weer net even wat duurder. Ik heb een gouden tip voor je! Voor als je wilt beginnen maar niet veel te spenderen hebt. Janna loves all stardLees de blog…

10 redenen waarom niet op cursus te gaan bij Digitale Fotografie Vakantie

Waarom moet je niet bij Digitale fotografie Vakantie op cursus gaan? 10 redenen waarom niet.

_DSC4174

Lees de blog…

Zeven dagen fotografie

Mijn leven is fotografie. Het stroomt door mijn aderen. Ik adem fotografie en leef fotografie. Daarom een keer een overzicht van zeven dagen fotografie, waar dat allemaal uit kan bestaan.Een overzicht van fotografie in heel zijn hoedanigheid. Het is diverser dan je zou vermoeden.


_DSF6003

Lees de blog…

Jacob Olie

Dit is bijna de oudste fotograaf die ik ga bespreken. Het is de eerste hobbyist die ik ga bespreken. Omdat hij hij zo goed was? Nee dat niet, Het was een goedwillende amateur die met vallen en opstaan een indruk wekkend oeuvre heeft opgebouwd. Dus de les in deze bespreking zal worden, doe vooral wat je leuk vind en wie weet wat ervan komt.

Declaration de deplacement ingevuld 11

Lees de blog…

De mooiste cursisten foto's 2021

Iedereen begint zijn/haar nieuwjaar wensen met de wens dat 2022 beter wordt dan 2021. Nu is die wens heel begrijpelijk en makkelijk haalbaar. Want ook hier was het qua cursus geven en dan vooral de aantallen cursisten best wel heel erg slecht. Klagen heeft echter geen zin. Daar kom ik niet mee verder. Je kunt blijven kijken naar wat er niet kan/kon, ik kan ook kijken naar wat er wel kan/kon. En dat waren nagenoeg net zoveel cursusweken als in een normaal jaar. Maar alleen was de bezetting vele malen lager. Want ik ga voor kwaliteit niet voor kwantiteit. En door alle Corona ellende was het oog voor kwaliteit wel erg hoog dit jaar.

Ayan herfst

Lees de blog…