Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Goedkoop met fotografie beginnen

De race van camera fabrikanten blijft onverminderd doorgaan. Sneller, meer en ga zo maar door. Maar wel altijd weer net even wat duurder. Ik heb een gouden tip voor je! Voor als je wilt beginnen maar niet veel te spenderen hebt. Janna loves all stard
!2 jaar geleden heb ik de Nikon D7000 voor de toenmalige nieuwprijs gekocht. Iets wat me meer dan 1000 euro heeft gekost. Lange tijd is deze camera goed genoeg voor mij geweest om professioneel en hobby matig mee te fotograferen. Daarna moest er weer zonodig wat anders komen. Ook ik weet altijd wel een excuus te verzinnen waarom er weer iets nieuws en beters moest komen. Gelukkig heb ik een vrouw die mij daar altijd in steunt.


Maar ik heb ook een dochter die deze week bij mij de basis cursus heeft gevolgd. Omdat de mede cursiste een Nikon had pakt ik voor mijn dochter Janna de "oude" Nikon D7000 uit de kast. Met nog wat halfslachtige en achterhaalde objectieven. Nu niet meer te gebruiken met de huidige Z serie camera's van Nikon. Ik had de Nikon D7000 al een tijd niet meer in actie gezien qua resultaten. Maar door mijn eigen dochter viel ik ongeveer stijl achterover wat deze camera presteert. Dat kwam onder andere door de onderstaande foto.

Janna loves all stard

Ze deed alles goed. De goede kleurstand, perfecte belichting, kleine beetje ADl, juiste witbalans. En jemig de pemig wat een resultaat. Dit werk is ook een stuk groter dan hier zichtbaar op internet zo goed en strak!. Dus een heel dik compliment voor mijn dochter maar ook voor die oude gekke D7000.

Dat bracht me op het idee hier moet ik toch even wat over schrijven. Want de Nikon D7000 is tegenwoordig tweedehands in goede staat te koop voor ongeveer 229 euro of laat het 250 euro zijn. De gebruikte 18-105 mm Nikon objectief kocht ik destijds nieuw voor 189 euro. Nu zal die niet duurder zijn dan 75 euro als tweedehandsje. En kijk een eens wat een beeldkwaliteit en scherpte. Natuurgetrouwe kleuren ook. Een betrouwbaar histogram, een goede werkbare Kelvin waarde schaal. Voor niet iets meer dan 300 euro kun je een hele goede digitale camera kopen met objectief. Het is maar even dat je het weet. Fotografie is sowieso al niet duur behalve de eerste aanschaf.

_DSC2302

Maar met deze tip van mij wordt fotografie weer makkelijker bereikbaar. Je hoeft niet meer dan duizend euro te besteden om een redelijk fotosetje te kopen. Het kan al voor iets meer dan 300 euro. En kijk eens wat een absolute beginner eruit weet te halen.

Janna Nieudan

Speciaal geschreven voor de mensen met een klein budget.