Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Ik heb een aanbod voor jullie

Fotografie is flexibel omgaan met typische onderwerp problemen. Dat kan ik erg goed. Het Corona virus zorgt ook voor problemen. En daar wil ik ook flexibel mee omgaan.

Ik wil jullie een aanbod te doen waar jullie echt iets aan kunnen hebben. Extra les en begeleiding. Niet via de gebruikelijke weg maar via het internet op een apart web site genaamd Flickr. Waarom? Omdat het Corona virus ons hard raakt. En als ik niets doe gaan wij grote problemen krijgen. Ik vraag jullie niet om mij te helpen (beetje wel), maar om extra les te nemen. Voor extra inspiratie, oefeningen, begeleiding en waar je je vragen kwijt kunt en voor het verhogen van je fotografische niveau. Mooie deal?
Verder ga ik niets over Corona schrijven. Ik denk dat iedereen wel al aan zijn taks zit. Misschien blijven jullie ook wel thuis? Ik in ieder geval wel. Ondanks dat ik hier uren rond kan rijden op mijn motor en/of auto en lekker fotograferen zonder ook maar enige kans te hebben om het virus op te pikken. En toch zijn er heel veel mensen die hun cursus geannuleerd hebben of gaan verschuiven. En ik snap het totaal! Ondanks dat ik een cursus kan aanbieden waarbij er 0,0% risico is op wat dan ook. Van landschappen en koeien word je zeker weten niet ziek. En ik ken alle plekjes waar niemand is en ook niemand komt. Helaas voor ons wordt er toch veel geannuleerd. Het probleem is dat niemand weet hoe lang het gaat duren en wat er nog gaat komen. Ik ook niet. Maar om nu al die tijd helemaal niets te gaan doen? Ik wil aan de slag. Ik wil lesgeven. Mijn passie en mijn leven. En misschien is dit er ook wel een goede tijd voor. Jullie leven in Nederland en België zal nu drastisch veranderen. Tijd om de zinnen wat te verzetten?

De annuleringen komen ons slecht uit. Van lesgeven word je niet rijk maar wel gelukkig. Diepe zakken en spaarpotjes hebben we niet. Tegenslagen zoals deze kan ik deels opvangen met het besef van een ontzettend leuk en gaaf gezin en leef omstandigheden. En sedert enige tijd weer aardig wat commerciële opdrachten. Maar die gaan nu niet door. Kortom, tijd zat, maar geen inkomsten. Daar zit je dan met al je geluk op de bank…

Ik wil jullie een voorstel doen. Ik heb een Flickr groep. Die heet DFV na de cursussen. Te vinden op Flickr. Dat is een foto web site of noem het community. In feite doe ik dit al 9 jaar. 2 jaar geleden even mee gestopt, ik was er wel even klaar mee na zeven jaar, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds afgelopen jaar er weer mee begonnen. De groep DFV na de cursussen is op dit moment heel klein omdat ik het nooit gepromoot heb. Het was een groep voor mensen die perse wilde door oefenen na het volgen van de cursussen. Daar is dus een mogelijkheid voor. Ik was behoudend in het aanbieden van deze extra service omdat ik ontzettend veel te doen heb ik elke keer binnen slechts 24 uur.

Nu het zuig laat aanzien heb ik de komende periode tijd genoeg. En ik heb zin om les te geven. Dat gaat prima middels deze groep. Ik spreek hier met negen jaar ervaring. Het werkt alleen als je al een cursus bij mij hebt gevolgd. Ik schrijf oefeningen op verschillende niveaus. Dus voor een ieder is er wat naar wens en op maat. Je kunt er mij vragen stellen, en contact hebben met mede cursisten. Er wordt redelijk veel met elkaar gecommuniceerd en ook elkaars foto's besproken. En ik bespreek je foto's, geef aanwijzingen, opmerkingen, tips hoe beter te doen, waar op te letten en vertel het je ook als het hartstikke goed is.

Schermafbeelding 2020-03-15 om 20.42.47

Als jij ook tijd over hebt en zin hebt om extra veel te leren, meld je dan aan bij mij. Maak een Flickr account aan, dat kan gratis, en vervolgens zoek je mij even op. Te vinden op https://www.flickr.com/photos/patrickpebru/. Als je een account hebt dan kun je mij via Flickr een mail sturen of gewoon via de normale weg, patrick@digitalefotografievakantie.nl De eerste stap, je Flickr account aanmaken is sowieso nodig, de tweede stap mij via normale weg een mail sturen is misschien wel de handigste. Dan stuur ik je via Flickr een uitnodiging om lid van de groep te worden.

Er zitten kosten aan verbonden. 120 euro voor een half jaar en 200 euro voor een heel jaar. De mensen die op dit moment lid van de groep zijn, zeggen zelf dat ze heel erg vooruit zijn gegaan door het oefenen via mijn Flickr groep. Laatst was er 1 iemand die het na een half jaar wel genoeg vond en twee maanden later melde de cursist zich alsnog weer aan. De cursist miste de oefeningen toch wel erg.

Mijn aanbod voor jullie is dus ook een manier van deze moeilijke tijden voor ons zien te overleven. Zo eerlijk wil ik wel kunnen zijn. Een ieder die mij kent weet dat ik dingen nooit half doe. Ik doe het in dit geval ook voor het geld, bittere noodzaak, maar nog meer omdat het leuk is om cursisten vooruit te helpen. Als je lid wordt krijg je er veel voor terug en je wordt er beter van. En wees niet bang dat ik het alleen voor het geld doe. Jullie kennen mij, Passievol, altijd eerlijk wat ook wel eens als recht voor zijn raap wordt bestempeld, maar daar heb je wel wat aan. Zoete broodjes bakken doe ik niet aan. Ik heb een beetje jullie hulp nodig. Ik vraag niets, maar bied wat aan. Extra les op een andere manier die heel goed werkt al negen jaar lang. En je niveau van fotografie zal zich weer verder ontwikkelen. Meld je maar aan als je dat wenst.

Ik zeg een aanbod wat je niet kunt afslaan. Maar ja, dat is logisch dat ik het zeg! Ik ben net met de billen bloot gegaan, dat is op zich niet leuk, maar ik schaam me er niet voor. Help ons door de winterse zomermaanden en ik help jullie verder vooruit. Mooie deal lijkt mij.

Adres van de groep: https://www.flickr.com/groups/dfvnadecursus/
Mijn Flickr adres: https://www.flickr.com/photos/patrickpebru/
Mail Patrick: patrick@digitalefotografievakantie.nl