Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Je zal maar een Godox 400/600 gebruiker zijn....

Veel van mijn foto's plaats ik op Flickr. Een fotografie platform waar je je foto's kunt plaatsen. Ik doe veel te weinig met Flickr voor mijn eigen fotografie. Wil je echt populair worden dan moet je er ongeveer dag en nacht mee bezig zijn. Dat ben ik ook wel, maar niet voor mijzelf, maar voor mijn cursisten ( https://www.flickr.com/groups/dfvnadecursus/). Ik gebruik het om makkelijk de foto's van mijn cursisten te kunnen beoordelen. Gisteren avond schrok ik mij rot. Ik had een foto geplaatst, door mij gemaakt, in een subgroep voor mensen die met Godox AD400 0f 600 flitsen en heb meteen mijn foto's er weer vanaf gehaald. Wat een fantasie loosheid en clichés. Een groep met alleen maar half blote meisjes. Wist ik veel?Scherm­afbeelding 2023-02-19 om 12.27.19

Publiek bereiken met fotografie is en blijft moeilijk. Vandaar dat delen een deel is van de oplossing. En ja ik werk veel met een Godox AD600 Pro, dus hoe logisch is het dan om een foto door te plaatsen in een subgroep die als neem heeft Godox 400/600 users group. Gisteren avond zette ik er weer en heb hem direct erna ook weer meteen verwijderd. Hierboven heb je al gezien wat de eenzijdige inhoud is van deze groep. Meisjes in bikini of minder. Dat is kennelijk wat je gaat fotograferen als je een Godox AD 400 of AD 600 aangeschaft hebt. Mijn foto van een nette meneer in een kostuum past daar dus totaal niet tussen. Ik vind dat dat een belediging voor de man zelf als hij daartussen zou staan. Ook foto's van onder andere mijn dochter direct uit deze groep verwijderd. Ik wil echt niet dat ze hiertussen staat. Ik had al een keer foto's van inktvissen inde groep geplaatsts maar daar kom ik zo op terug.

Het gaat het mij voornamelijk overde totale fantasieloosheid van de gemiddelde Godox AD400/600 gebruiker op Flickr. Wat een arnmoede. Je koopt zo'n flitser en kennelijk staat er op de doos dat je er alleen half blote meisjes mee kunt fotograferen. Stond niet op mijn doos toen ik hem uitpakte. Ik gebruik mijn AD600 voor van alles. De heren die hier hun foto's plaatsen, ik neem aan dat het allemaal mannen zijn en dat hoef ik denk ik niet uit te leggen, hebben kennelijk een hoog testosteron gehalte of komen thuis iets tekort. Het feit dat ze half blote meisjes fotograferen, prima. Dat moet een ieder voor zichzelf weten. Maar dat ik mij doodschaam dat mijn foto's ertussen staan, dat was nieuw voor mij. Dus de portretten heb ik allemaal weggehaald. De geportretteerde mensen kan ik het niet aandoen om hiertussen te moeten staan is mijn bescheiden mening.

Wat ik wel heb laten staan zijn een paar van mijn inktvissen foto's. Ter leuk om te zien hoe groot het contrast is vergeleken met de andere foto's. Dat vind ik dan humor. Of meisjes of inktvissen. Hé kan dat ook nog met een Godox AD400/600?

Scherm­afbeelding 2023-02-19 om 12.35.56

Ik ben niet roomser dan de paus. Ik fotograaf liever naakte inktvissen. Waarom? Omdat het in ieder geval wat anders is dan dat de meerderheid doet. En al die meisjes het is niet eens dertien in een dozijn maar duizend in een dozijn. En heel vaak best wel plat en smakeloos.

Dus mijn tip van de dag is: Met een Godox 400 of 600 Pro kun je ook heel andere dingen fotograferen dan half ontklede meisjes.

En even voor de duidelijkheid, ik heb niets tegen meisjes, gekleed of half ontkleed, maar het totale gebrek aan fantasie bij de gebruikers van een AD400/600 vond ik stuitend. Ik heb een bloedhekel aan altijd maar hetzelfde fotograferen. Je moet je eigen weg vinden en bewandelen. Niet alleen maar dat ene ding blijven doen.

Laatste tip van vandaag is: Doe eens wat anders en blijf niet in cirkeltjes ronddraaien. Daar word je niet beter van. En graag met een beetje smaak. Met of zonder een Godox 400 of 600 in je tas.