Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Ricci talks lariekoek

Ja jippie, het gaat goed met Nikon. En vandaag is er weer een nieuwe camera geïntroduceerd. De Nieuwe Z6 III. Alle youtubers komen direct zo snel mogelijk naar buiten met de meest stupide, vaak saaie en domme opsommingen van specificaties sheets.
Het is zoals het is bij iedere camera introductie maar Ricci Talks slaat werkelijke alles.

Scherm­afbeelding 2024-06-18 om 19.04.05

Het is fijn en leuk dat het wederom zo goed gaat met Nikon. Vandaag de introductie van de nieuwe Z6 III die meteen als de nieuwe heilige graal wordt gepresenteerd. En dat is een beetje heel erg overdreven. Er is namelijk helemaal niet veel veranderd. Ik ben net van de bank opgestoven om direct naar mijn computer te lopen alwaar ik nu zit. Ik zat even een filmpje op YouTube te kijken van Ricci Talks. En die man zegt zulke rare dingen….. Hij is echt niet goed bij zijn hoofd of luistert te goed naar Nikon. Maar zelfs dat betwijfel ik.

Bij de officiële specificaties die naar buiten kwamen gisteren viel me al één ding op. Eigenlijk twee, maar laten we het simpel houden. De nieuwe Nikon Z6 III heeft het helderste zoeker van de hele wereld!!! Wat moet ik daar in hemelsnaam mee? Bij al mijn Nikon camera's staat de zoeker en het LCD display nu al teruggeschroefd naar -2 of -1. Omdat ze anders te helder zijn. En dan klopt dat gene wat je ziet niet met dat gene wat je gaat maken. De uiteindelijke foto dus. Bij alle merken en camera' s staat de zoeker en het lcd display altijd te helder. Dat zorgt ervoor dat als je zoeker en je LCD display niet goed ingesteld staan je teleurgesteld kunt raken van je uiteindelijke belichting. Sterker nog als de zoeker en het scherm te licht staan ingesteld is de kans heel erg groot dat je te donker gaat belichten. Juist omdat het zo helder is.

En toen dacht Nikon laten we een extreem helder scherm uitbrengen. 4000 nits helder. Dat is heel erg helder kan ik je vertellen. Een beetje game monitor komt tot 1000 nits, maar dat dan nog vier keer helderder. En gamers staan niet bekend op dat ze streven naar genuanceerde als ze het maar goed kunnen zien. En snel graag.

Ricci Talks, zo ongeveer de officiële uitlaadklep van Nikon USA, praat met liefde over Nikon en herhaalt alle geschreven marketing spes nog saaier dan dat ze op papier lijken, maar voor de extreem heldere zoeker had hij wel een verklaring. Dan kun je namelijk makkelijker met je zonnebril op fotograferen!!!! Het kan ook nog met een lasbril vermoed ik zo.

Als je dit zegt dan ben je het…. wat dat dan ook mag zijn, echt wel helemaal kwijt. Een extreem heldere zoeker omdat je dan met je zonnebril op kunt fotograferen of als je meesleurende brillenglazen hebt. In één simpele zin geeft hij dus aan compleet incompetent te zijn. Niets weet of ziet van helderheden, kleuren en juiste belichtingen. Het heeft dan gewoon geen zin meer om verder door te kijken. Het is complete lariekoek. Nikon had juist moeten komen als eerste merk ter wereld met een scherm en een zoeker die te kalibreren zijn. Dat zou pas nieuws geweest zijn. Maar als je kijkt zoals Ricci, dan heb je daar nooit last van.

Dat de Nikon een gedeeltelijk gestapelde beeldsensor heeft….. Ja en? Wat is dan het voordeel vergeleken met de Nikon Z6 II? Dat is teveel moeite om uit te leggen of om het te laten zien. Daar kun je geen kijker mee scoren op YouTube. Wel met 120 beelden per seconde schieten. Wauw wat gaaf! Heb ik ook echt totaal niet nodig. En wie eigenlijk well? De Nikon Z6-III geeft ook een hele snelle read-out. Nou tof man, bedankt Ricci. Hele goede in formatie. Maar wat is het voordeel? Ik weet namelijk ook een aantal hele grote nadelen.

Hij heeft al maanden met de camera gefotografeerd. Ook lariekoek. Ik heb er gewerkt bij Nikon. De eerste productie camera's zijn nu pas net klaar. Waarom je zelf belangrijker maken dan dat je bent? Oh ja, voor de kijkers. Dan moet Ricci wel een hele toffe vent zijn als hij al maanden van Nikon met de Z6-III mag fotograferen en wij niet. Het is alleen zo jammer dat hij zijn zonnebril ophoudt tijdens het fotograferen. En eigenlijk door zijn superdomme zonnebril opmerking een brevet van onvermogen neerlegt. Scherm­afbeelding 2024-06-18 om 19.24.59

Want met een zonnebril op, welke kleuren de glazen erin ook mogen hebben kun je het marketingverhaal van Nikon hierboven weergegeven nooit zien. Laat staan goed zien. En de kleuren en witbalans beoordelen met een zonnebril op wordt ook erg lastig kan ik je zeggen.

Dus hiermee weer gelukkig weer eens een beetje tegen geluid. Ja, ik ben erg gek op het merk Nikon, ik heb er gewerkt en ik gebruik het met plezier. De Nikon Z6-III is niet wezenlijk anders dan de Z6-II. De veranderingen die er in zitten zijn niet de hoogst noodzakelijke. De mogelijkheid om scherm en zoeker te kalibreren dat zou pas echt uniek geweest zijn. En dat is echt heel hard nodig. Want er is geen enkel merk dat dit goed doet.

Zo je bent weer helemaal op de hoogte. En ik schrijf dit om het kaf van het koren te kunnen onderscheiden. En Ricci is net als vele anderen een YouTube meneer die op een makkelijke manier zonder enige kennis makkelijk zijn geld kan verdienen. Geloof ze niet. Dit is wel weer een mooi voorbeeld ervan. Gebrek aan kennis komt altijd een keer naar boven. Erover praten is iets heel anders dan het kunnen gebruiken. En dan ook echt goed gebruiken.