Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Contact advertentie voor fotowinkels

Aangeboden:
  • Een serieuze man die mensen vermaakt met het geven van fotografie cursussen.
  • Die mensen ook echt leert fotograferen.
  • Diezelfde mensen ook wel cursisten genoemd gaan vaak na de cursus in Nederland nog spulletjes kopen. Soms een nieuwe camera, andere objectieven, maar ook wel studio flits sets en andere prijzige zaken. Ik stuurde mensen vaak naar bepaalde fotowinkels omdat ik daar vertrouwen in had.
  • Door omstandigheden ben ik op zoek naar een nieuwe winkel waarmee ik hopelijk een langdurige relatie mee kan opbouwen.

Ik zoek:
  • Wat spulletjes (reserve) camera en een objectief om aan cursisten uit te lenen. En misschien nog wat strobisten spullen.
  • Ik zoek dus een winkel waar ik met een gerust hart mijn cursisten heen kan sturen.
Ik vraag wel:
Dat jij een winkelier bent waar cursisten ook werkelijk met de spullen naar buiten lopen waar ze voor binnenkwamen, dan heb ik interesse. En niet iets aan ze verkoopt omdat je daar zelf het meest baat bij hebt. Diezelfde winkel moet ook goede service bieden als er eens wat kapot gaat. Je mag daarom best iets duurder zijn. Die hogere prijs is te verkopen met de juiste argumenten. De juiste winkel luistert ook naar de klachten van de klanten.

Ik bied aan gemotiveerde cursisten die tezamen voor vele tienduizenden (30.000-40.000 )euro's per jaar bij u komen kopen. Heb ik wel eens zitten uitreken op een druilerige zondag middag.

Ja zo zou mijn contact advertentie eruit hebben kunnen zien. Maar plaatsen zal ik hem niet. Het was leuk geweest. Maar kennelijk is er geen enkele interesse voor. En ik ben door mijn rijtje heen waar ik mijn cursisten met een gerust hart durf heen te sturen.

Fotoketens vallen om, de mama en papa fotowinkels gaan failliet of sluiten gewoon hun deuren, en niemand heeft interesse voor 30.000 euro omzet aan foto apparatuur. Het is toch ongelofelijk. Want het gaat kennelijk fantastisch in de fotografie branche. Ja op je bolle ogen! Er liggen er heel veel op apegapen van de honger. Maar kennelijk is de honger toch niet zo groot om goed met klanten en kansen om te gaan.

Het doet me denken aan een ex-collega van mij. Marcel Buisman. Vaak las ik zijn columns in de PF over sales en marketing. Eigenlijk iedere twee maanden bijna het zelfde praatje. Dat ik wel eens dacht: "Kom op Marcel schrijf eens wat anders". Maar hij heeft gewoon gelijk, 100% gelijk. Het drammen en herhalen van Marcel op standaard zaken als veeg je stoepje schoon, presenteer jezelf en wees vriendelijk en en ondernemend begrijp ik opeens helemaal.

In dat zelfde PF magazine lees ik ook wel eens dat er fotozaken te koop staan. De jaar omzet wordt er dan ook regelmatig bij vermeld. Als je een omzet hebt van 250.000 euro dan is 30.000 euro extra toch als een hele leuke extra omzet te benoemen. Meer dan 10% extra! Ik zal het maar even voorrekenen. Laat de gemiddelde fotowinkel daar nu 15% marge nog op maken, dan praat je toch over 4500 euro extra inkomen. Voor vele mensen is dat twee maand salarissen.

In ruil daarvoor vraag ik voor mijn cursisten en dus niet voor mijzelf een tweedehands Canon camera met objectief en een statief. Nikon tweedehands heb ik zelf al liggen. En misschien eens een paar leuke fotografische accessoires, zodat ik niet altijd alles zelf hoef te kopen. Dat is bijna niet te doen. Want het enige wat ik wil is mijn cursisten service bieden. Want er gaat nogal een wat kapot.

Maar ja, dat blijkt dus een illusie te zijn. Nadat ik eerst en nog steeds twee jaar zit te wachten op een voorstel van de fotowinkel C. Te A. heb ik nu na 7 weken wachten zelf maar de stekker eruit getrokken bij alweer een fotowinkel C. te A. Maar dan in een andere A als vestigingsplaats.

Het is dat ik een bloedhekel heb aan de Media Markt, anders zou ik iedereen adviseren ga daar lekker je camera kopen. Maar die verkopen alleen de krenten uit de pap en voor service hoef je er ook niet te zijn. En het assortiment is alles behalve compleet. Je bent dus gek als je bij de Media Markt koopt.

En misschien staat er nog wel eens een fotowinkelier op die wel interesse heeft. Maar ik heb het opgegeven. Ik adviseer geen enkele winkel meer.