Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Partij voor de fotografie maar eigenlijk PVC

Overal is tegenwoordig een politieke partij voor. Ze zeggen wel eens je stemt waar je het met meeste baat bij hebt. Snap ik, en zo kom ik op het idee waarbij ik belang heb. Cultuur en fotografie. _DSC4842

Voor dieren, boeren, sport sinds kort ook is er een partij. Al langer bestaan er partijen voor zorg, onderwijs, arbeiders en middenstand. Zo ook voor racisten en haat dragenden En zo vecht iedereen voor zijn eigen hachje. Ik zat te denken dan kan ik eigenlijk best wel een partij voor de fotografie oprichten.

"Hey hallo" er zijn afgelopen jaar 19.500 fotografen bijgekomen. Voornamelijk vrouwen. Je staat naar de Kamer van koophandel betaalt een klein bedrag en je bent fotograaf. Of je schrijft je in bij Dupho en dan heb je ineens een belangenvereniging die voor jou belangen opkomt. Behalve dan dat er geen check gedaan wordt of je wel kunt fotograferen. Maar inschrijven en betalen mag gewoon. Ja waar niet?

Mijn eerste punt als er een partij voor de fotografie zou komen, wees niet ongerust, hij komt er niet, ik ben namelijk uitermate ongeschikt voor politiek. Ik ben alleen al ongeschikt door het volgende punt waarmee ik veel mensen in het harnas zal jagen.

Mijn eerste punt zou zijn vakbescherming. Nu kan iedereen die er zin in heeft of het denkt te kunnen zich zomaar fotograaf noemen. Dat is waanzin. Ik zie mensen met compleet branchevreemde beroepen zich ineens fotograaf noemen. Dat is een belediging van het fotografisch ambacht. Leuke plaatsje maken is iets heel anders dan fotograaf zijn. Het is denk ik het enige vak ter wereld waarbij dit kan. Oh nee, je kan ook gewoon prostituee worden. Daar hoef je ook geen bewijs van bekwaamheid af te leggen. Maar goed mijn punt is dat ik mijzelf toch ook niet zomaar broodbakker kan noemen? Daarvoor moet je naar school en het vak beheersen. Dan moet je weten hoe je de receptuur moet aanpassen als de krenten en rozijnen een andere zuurgraad hebben wanneer die nieuw binnenkomen. Om de krentenbollen van morgen wel hetzelfde te laten smaken als die van gisteren. Want dat verwacht de klant.

Of als het regent en de luchtvochtigheid anders is moet de broodbakker ook zijn receptuur aanpassen. Kortom het is een vak. En in het geval van broodbakken en fotografie noem ik ze allebei ook een ambacht. Een passie en je leeft ervoor. Maar gaat dat nou eens uitleggen aan de advocaat, koekenbakker of leger korporaal die zichzelf ineens ook fotograaf vinden! Of andere beroepen. Ik kan mijzelf toch morgen ook niet ineens broodbakker of advocaat noemen? Het gebeurt wel. Meer dan je denkt. Wat als ik die beroepen zou gaan uitvoeren en zwaar ga prijs duiken? Het wordt een zooitje met mij. Fotograaf spelen is iets heel anders dan fotograaf zijn.

Dus de partij voor de fotografie gaat ervoor zorgen dat het vak fotografie beschermd gaat worden. Middels vakdiploma's. Dus heel veel opleidingen kunnen er mee stoppen want die leiden niet op tot fotograaf. En ik ga echt niet de politiek in maar wordt gewoon directeur worden van de "nieuwe" MTS voor Fotografie in DenHaag. Ik ga ervoor zorgen dat er weer minimaal twee nieuwe generaties echte en hele goede fotografen komen. Kunstgeschiedenis, fotografische natuurkunde, materialenkennis, tekenles, Duits, Engels, Nederlands, allemaal verplichte vakken. En ja, ook computerles.

En er komen tweejaarlijkse tests voor alle bestaande fotografen. Waarbij je in 3 uur tijd 3 verschillende onderwerpen perfect moet kunnen fotograferen zonder dat er een computer aan te pas komt. Dus puur fotograferen. Je zou er zelfs een televisie format van kunnen maken in plaats van het Perfecte plaatje van RTL. Dat vinden mensen leuk om naar te kijken? Gaan we eens kijken hoe bekende en onbekende fotografen zonder de hulp van een computer daartoe niet in staat zijn. Je hebt toch ook programma's als de slechtste chauffeur en zo. En help mijn man is klusser. Allemaal RTL programma's geloof ik. Kijken naar ellende schijnt leuk te zijn en kijkers te trekken. Misschien wel een leuke naam voor het televisie programma;

"Help mijn partner denkt fotograaf te zijn."

Punt 2.
Analoge fotografie gaat verboden worden. Al dat zilver uit films en papier wat middels fixeerbaden in het milieu terecht komt. Wordt direct verboden. Even het uitgewerkte fixeerbad opvangen in een grote jerrycan is er niet meer bij. Lekker door het afvoerputje wegsmijten is namelijk veel makkelijker en sneller. Digitale fotografie producten gaan ook allemaal in het 6% BTW vallen. Omdat het milieu vriendelijk is.

Punt 3.
Geestelijk welzijn heeft veel te maken met openstaan ven het aanbieden van cultuur. Theater, musea, muziek, pop podia gaan allemaal in het 6% BTW tarief vallen. Net als gezond eten als groente en fruit. Wat goed is moet je stimuleren. Ik geloof dat partijen als Volt en de VVD het belasting tarief omhoog willen gooien naar 21%. Natuurlijk maak de cultuur nog verder kapot! Het lijkt de Corona periode wel weer. Er werd hard geroepen door Hugo en Mark dat je allemaal vooral thuis moest blijven. Er werd nooit gezegd ga er eens lekker op uit. Ga meer bewegen en sporten (hier dus een overlap met partij voor de sport). Ga eens naar een museum voor wat geestelijke ontspanning en positieve invloeden bij het zien van al dat moois. Onder mijn partij gaat Nederland een stuk mooier, en geestelijk gezonder worden. De geest heeft namelijk ook voeding nodig. Hier wordt al jaren op bezuinigd. Schandalig.

Punt 4.
Als voeding zo belangrijk is dan gaan we dus niet meer vervelende naar de boeren toe doen. Laat ze met rust. Net als NSC heb ik nog niet helemaal mijn programma klaar. Pieter O. komt daarmee ook al weken weg. Ik heb dit ook allemaal maar even snel op papier gezet. Verder invulling volgt nog.

Punt 5.
De Partij voor de fotografie is volledig pacifistisch. We geloven namelijk in schoonheid en niet in verderf. Daarmee maken we grote budgetten vrij voor belangrijkere zaken als goedkopere gezonde voeding, geestelijk welzijn in de vorm van cultuur. En daarmee kunnen we de zorg een heel stuk ontlasten. Zo weer een paar belangrijke budget kwesties opgelost. Oh ja en openbaar vervoer wordt gratis. Kwartje van Kok gaat eraf en ook de wegenbelasting. Daarna gaat de benzineprijs weer omhoog. Hoe meer je rijdt des te meer je betaalt. Moet ik nog even verder doorrekenen. Maar dat doen veel partijen al lang niet meer.

Punt 6.
Geen enkele fotozaak mag zich meer de goedkoopste noemen. Ze moeten zorgen dat ze minimaal de op een na goedkoopste zijn. Zo niet dan moeten ze sluiten.Dit om de fotografie branche weer gezond te maken. Ik heb hierover al heel lang geleden een blog geschreven. En mijn visie destijds is compleet waar geworden. Behalve dan dat het niet gebeurd is met als resultaat dat er haast geen fotowinkels meer zijn. Dus nu kun je op een enkele mama en papa zaak alleen nog kopen bij Kamera express of Camernanu. Bij beiden is de service ruk en hebben maar één doel, de grootste zijn of hebben. Dat kan beter. En daarom moet er weer meer papa en mama fotografie winkels komen. Ook om het straatbeeld in de dorpen en steden weer wat afwisselender te maken. En ze moeten voorraadhoudend zijn, vakkennis bijhouden. Goed voor de MTS fotografie in DenHaag. Die ook een speciale vakopleiding winkel verkoper zal krijgen. Dat is namelijk ook een vak. Net als advocaat of broodbakker, notaris of leger korporaal.

Punt 7.
Er zijn veel te weinig gekleurde mensen die fotograferen. Hoe kan dat nou? Ook daar wil ik iets aan doen. Het kan niet zo zijn dat door het hebben van meer pigment je ineens fotografie niet leuk vind. Er moet een andere reden zijn. Ga ik uitzoeken en wat aan doen. Ik geloof in absolute gelijkheid!

Punt 8.
Als ik geen gelijk heb dan geldt nog steeds punt 8. Ik heb gelijk. Laat Nederland mooier en geestelijk gezonder worden. Cultuur is zwaar verwaarloosd in Nederland. Decennia lang. Voor alles is er aandacht behalve voor cultuur. Misschien moet ik het dan maar niet de partij voor de fotografie gaan noemen , dat is namelijk alleen maar uit eigen belang en dat doen er al zoveel. Maar Partij voor Cultuur, dat is toch mooi? PVC, net te verwarren met dat plastic spul. Spreekt wel lekker makkelijk uit… PVC

Kortom een heel gezond programma.