Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Fotografische stammen oorlog

Resultaten en kwartaal cijfers vliegen ons weer om de oren op het internet van camera fabrikanten. Volg je een beetje social media dan lijkt het wel alsof er een stammen oorlog is uitgebroken. Schermafbeelding 2019-11-15 om 12.08.03
Ik ga het niet over tegenvallende cijfers hebben. Totaal niet belangrijk. What goes up, must come down, dat is gewoon het ritme van economie.. Momenteel zijn het gewoon weer de camera aantallen zoals die verkocht werden in 1995. De aantallen van destijds met totaal verzadigde markten. Niets bijzonders. Het is even leuk geweest qua groei sinds 1995, maar nu gaan we weer terug naar normaal. Wen er maar weer aan fabrikanten! Bijna niemand weet dat omdat niet veel mensen zo lang in de branche aanwezig zijn. En daar zit het verschil. En wordt nu van vele kanten moord en brand geschreeuwd, maar ze weten niets.

Dat internet en sociale media een zeer grote rol spelen mag wel duidelijk zijn. Het zorgt ervoor dat een gebrek aan kennis nog makkelijker gedeeld kan worden. Roep maar wat ene je krijgt wel een paar volgers en tegenstanders. Het maakt niet eens uit wat je roept. Kijk naar de onderstaande afbeelding.
Schermafbeelding 2019-11-15 om 12.51.03
Er was een website die als eerste met dit bericht kwam. En vervolgens neemt de rest het klakkeloos over. Ik word daar erg verdrietig van. Ik ken ingenieurs die daar werken. Dat gun je niemand. En er is geen enkel bewijs. Het is alleen maar een gerucht. Wat wat gelijk door iedereen overgenomen wordt als de waarheid./ Olympus gaat sluiten. Lariekoek!
Schermafbeelding 2019-11-15 om 12.53.25
Je kunt zien wie het onder anders schrijven. Ik zeg boycotten die websites. Niet meer bezoeken en kijken. Ze zijn niet uit op waarheid maar alleen op makkelijk scoren. Eigenlijk verlagen dit soort websites zichzelf tot het niveau van roddelbladen. Over faillissementen en meer van dit soort berichten heb ik ook al gelezen over Nikon. Ja, het gaat even wat minder. So what? Weet je wel hoe groot het bedrijf is? Nee dat maakt niet uit. Er zijn er al die schrijven dat Fuji Nikon gaat overnemen! Even een kleine verduidelijking. Nikon camera's is een relatief klein onderdeel van het totale Nikon bedrijf. Het meeste geld verdienen ze met steppen machines (ga maar googelen). Camera business is een leuke business, maar niet de grootste tak. Het bedrijf Nikon is onderdeel van Mitsusbishi. Dat is een bedrijf zo ongelofelijk groot. Zo groot als 1% van het wereldwijde BNP. Dat is….uh heel erg onvoorstelbaar vee!!!. Zoveel dat je het met geen mogelijkheid kunt inbeelden. En dat zou dan overgnomen worden door Fuji? Waar hebben ze het over? Als je niets weet, zeg dan niets.

Ook bij Olympus wordt al gesuggereerd dat het wordt overgenomen door Sony of Samsung. Lariekoek. De schrijvers weten alweer helemaal niets. Speculeren door een gebrek aan kennis en vervolgens schuilen achter argumenten:" Ja , maar ik heb het ergens gehoord of gelezen". Ik zeg koop allemaal een Nikon of een Olympus om het ongelijk te bewijzen. Maar ja, dan gaan dit soort cliché mannetjes over 8 maanden weer precies het tegen over gestelde schrijven. Dat dan weer wel.

Schermafbeelding 2019-11-15 om 12.12.13
en een week later kun je het onderstaande bekijken.

Schermafbeelding 2019-11-15 om 12.13.59
En dan weer een week later is het ineens het onderstaande!
Schermafbeelding 2019-11-15 om 13.15.37
Kortom, lekker links laten liggen dit soort mensen. En zo zijn er nog vele vloggers en bloggers. Gewoon niet kijken is mijn advies. Je leert er weinig van. Het is pure commercie en die ontneemt ze alle geloof waardigheid.

Ik zeg niet dat ik de waarheid in pacht heb. Ik ben recentelijk ook overgestapt van Fuji naar Nikon. Dat is echter wel na een proces van vier jaar! Waarbij ik vier jaar lang over hetzelfde schrijf en vraag aan Fuji. Geef me een goed histogram! Helaas zat het er niet in en nog steeds niet. Helaas kun je hierover niets terugvinden bij al die bloggers die Fuji zo fantastisch goed vinden. En dat is misschien meteen wel de reden dat Fuji niets aan haar histogrammen verbetert. Niemand klaagt toch? Helaas weten een aantal Fuji cursisten van mij nu precies waarover ik het heb. Met een Fuji histogram valt niet precies te werken. Ook bij een fan website als Fuji rumours valt hier nooit iets over te lezen. Dus ook daar hoef je je informatie niet vandaan te halen. het enige wat je daar kunt vinden is dat Fuji het beste is en de rest van de merken bijzaak. En dat zet dingen dan weer op scherp bij mensen die er anders over denken. Daar komen weer eindeloze discussies van.

Volgens mij is het nog steeds zo dat een foto camera gemaakt is om er foto's mee te maken.Niet om erover te praten. En ook niet om te bepalen wie de grootste, beste of langste heeft. Helaas zijn er grote groepen pretentieuze fotografen die er totaal anders over denken. Dit is dan ook mijn laatste blog over dit soort randzaken. Ik zit er ook over na te denken om geen camera tests meer te schrijven. Ook geen objectieven tests meer. Waarom zou ik? Er gaat veel tijd inzitten. Ja er moet een tegen geluid zijn. Ja, maar dan moet je diegene, in dit geval ik dus, wel kunnen geloven. En de geloofwaardigheid wordt steeds minder naar mate steeds meer zelfbenoemde kenners er zich mee gaan bemoeien op jacht naar status en roem. En geld uiteraard! En ik doe het om te voorkomen dat je het verkeerde materiaal koopt. Met nog steeds geen enkel economisch belang bij welke fabrikant dan ook.

Ik ben denk ik enige in mijn stam.