Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Systeem camera overzicht en beschouwingen

Even de systeem camera markt goed bekijken. Hoe is de staat daarvan, Wat staat er te gebeuren of wat zou er moeten gebeuren. Een aardige leidraad al zeg ik het zelf. Sony en Fuji gaan straks echt problemen krijgen. Canon en Nikon zijn de partijen waar de toekomst inzit qua systeem camera's. Doe niet te snel je oude Nikon of Canon set weg. Althans je objectieven. En ook Fuji liefhebbers moeten even gaan opletten. Koop je straks voor meer geld een APS-C dan dat je een beter full frame voor minder geld kunt kopen? Want dat gaat gebeuren als Fuji een eigenwijs verkeerd ingeslagen weg blijft volhouden.

eos-r5_front_rf24-105mmf4lisusm_square_32c26ad194234d42b3cd9e582a21c99bLees verder…

Wees blij met wat je hebt

Sinds dat ik lesgeef word mij altijd de vraag gesteld wat zal ik gaan kopen. De laatste tijd betrap ik mijzelf erop dat ik steeds vaker zeg: " Koop maar niets". waarom? Ik ga het uitleggen. Lees verder…

De hele wereld is mijn studio

Mijn studio is eigenlijk te klein. Deze mag sowieso wel 10 keer groter worden om mee te beginnen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Als de studio te klein is moet ik er wel op uit. Naar buiten of ergens anders naar binnen. De inmiddels vele tassen en koffers mee in de auto of op de motor de wijde wereld in. De hele wereld is mijn studio en dan maak je de leukste dingen mee. Binnen in je droge en veilige studio blijven is te makkelijk en saaier. In een studio is het veel makkelijker om foto's te maken. Buiten in de echte wereld daar gebeurd het! Daar worden de mannen van de jongens onderscheiden.

_DSC3148

Lees verder…

Photokina stopt

Auw, dat doet pijn! De Photokina stopt ermee. Hoe kan dat toch? Corona? Internet? Fotografie minder populair? Onze zuinigheid en wens verkeerd geïnformeerd te worden? Of een beetje van alles. Lees verder…

De lekkerste soep maak je zelf

Wat doe je liever? Zelf lekkere soep maken of een pak soep openen en pretenderen dat je het zelf gemaakt hebt?

Bij ons in de tuin staat Pat's pit. Sommigen zien het als een BBQ men's cave, ik zie het als een hobby. Lekker koken waar dat dan ook uit mag bestaan. Groenten, vlees komt, en veel met kruiden werken om altijd iets te maken wat hoog op smaak is. En misschien maak ik nog wel het liefste soepen in mijn Dutch oven hangende boven de gloeiende houtskolen. Mijn specialiteit/voorkeur is Japanse ramen soep. En dan maak ik alles zelf, van bouillon tot aan de toppings toe. En het leukste van ramen soep is, er zijn geen regels. In principe kan alles. Het kost wat tijd, een dag of twee als ik het echt goed wil doen maar dan heb je echt iets lekkers. Ho, hoor ik je nu denken wat heeft dit nu met fotografie te maken? Nou alles.

IMG_20180707_183646

Lees verder…