Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Mijn eigen fotografie in 2022

Het leukste en mooiste werk van de cursisten in 2022 heb ik in mijn vorige blog laten zien. Nu is het tijd voor mijn eigen werk. Het was een bewogen en zeer interessant jaar. Foto per foto ga ik het uitleggen. Waarom , hoe en wat of wat er verder speelde tijdens het fotograferen.
Pro-Capture One 0127

Lees verder…

Cursisten 2022 beste foto's

2022 was voor ons een erg moeilijk jaar. Alleen kwantitatief. Want kwalitatief was het een enorm goed jaar. Hierbij een overzicht van in mijn ogen opmerkelijke cursisten resultaten.
Margreet vreemde situatie
Foto van Margreet, er gebeurde rare dingen in het bos….

Lees verder…

Dansen op de vulkaan

Soms gebeuren er rare dingen tijdens de cursussen en daarna. Maar het begint eerst met twee hele jonge jongens die tezamen op cursus komen met hun ouders. Dat gebeurd zelden of nooit. Maar een paar jaar geleden wel. En na enkele cursussen te hebben gevolgd kreeg ik deze week ineens een heel leuk bericht van Ortmar. Een bericht waar ik wel trots op ben. Onder andere omdat Otmar vertelde dat één van zijn twee leukste vakanties aller tijden hier bij mij tijdens de fotografie cursus was. Allen dat is al gaaf om te lezen, maar het verhaal gaat nog verder…
Scherm­afbeelding 2022-12-15 om 21.45.53

Lees verder…

Scherpte wordt overschat

Je hebt twee soorten foto's. Scherp en onscherpe zou je kort door de bocht kunnen stellen. Steeds vaker zie ik dat scherp nog niet scherp genoeg is. Dus daarover een kleine blog. kaart

Lees verder…

Talent is niet belangrijk

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Het hebben van talent voor fotografie is totaal niet belangrijk. Iedereen kan het. Een hoopvol gegeven. Want velen willen heel graag heel erg goed worden, maar kan jij aan de voorwaarden daarvoor voldoen? Lees hoe dat te bereiken.
_DSF6780

Lees verder…