Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Full frame of crop sensor kopen?

De laatste tijd is dit wel een van de meest gesteld vragen aan mij. Ga ik hier een heel duidelijk antwoord op geven? Ja en nee! Het is en blijft heel persoonlijk. Ik ga proberen om het een en ander uit te leggen. Dit in navolging op de voorgaande blog waarin ik schreef dat het formaat er wel degelijk toe doet. Toen ging het meer over de nieuwe Nikon Z mount, nu ga ik mij meer concentreren op de beeldsensoren en de pixels grootte.
Nikon-FX-and-DX-SensorLees verder…

Size does matter, Nikon Z mount

Hoe groter des te beter? Niet altijd. maar met foto camera's wel. En dan ga ik niet schrijven over fysiek grote camera's, maar wel over Nikon's Z mount en pixels. Of over die van anderen.
Z6_frontLees verder…

Project Rembrandt, verplicht kijken

Wanneer je bij mij op cursus komt dan heb je een doel. Je wilt beter worden met fotografie. Dat kost tijd en geld. Wanneer je op zondag avond tijd hebt om 21.20 uur op NPO1 kun je kijken naar project Rembrandt en dat is gratis. Een herhaling van zetten van wat je bij mij al geleerd hebt. Herhaling kan echter nooit kwaad. Ik doe haast niets anders. Er is echter één groot verschil. En dat is de leraar.

IrisvanProjectRembrandt

Lees verder…

100 jaar Tour de France fotografie

Fotografie en wielrennen zijn twee werelden die volop in ontwikkeling zijn. Er wordt veel over wielrennen gesproken, vaak negatief helaas. Wielrennen is zo mooi als je goed kijkt. Ik kijk naar 100 jaar Tour de France en tegelijkertijd ook 100 jaar fotografie.

1906

Lees verder…

Paul Huf award

Een belangrijk Nederlands portret fotograaf was Paul Huf. Vroeger vond ik hem goed en tegenwoordig wat minder. Dat ga ik deels verklaren. Feit blijft dat hij belangrijk is geweest voor de Nederlandse fotografie.
Paul HufLees verder…