Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Wees blij met wat je hebt

Sinds dat ik lesgeef word mij altijd de vraag gesteld wat zal ik gaan kopen. De laatste tijd betrap ik mijzelf erop dat ik steeds vaker zeg: " Koop maar niets". waarom? Ik ga het uitleggen. Lees verder…

De hele wereld is mijn studio

Mijn studio is eigenlijk te klein. Deze mag sowieso wel 10 keer groter worden om mee te beginnen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Als de studio te klein is moet ik er wel op uit. Naar buiten of ergens anders naar binnen. De inmiddels vele tassen en koffers mee in de auto of op de motor de wijde wereld in. De hele wereld is mijn studio en dan maak je de leukste dingen mee. Binnen in je droge en veilige studio blijven is te makkelijk en saaier. In een studio is het veel makkelijker om foto's te maken. Buiten in de echte wereld daar gebeurd het! Daar worden de mannen van de jongens onderscheiden.

_DSC3148

Lees verder…

Photokina stopt

Auw, dat doet pijn! De Photokina stopt ermee. Hoe kan dat toch? Corona? Internet? Fotografie minder populair? Onze zuinigheid en wens verkeerd geïnformeerd te worden? Of een beetje van alles. Lees verder…

De lekkerste soep maak je zelf

Wat doe je liever? Zelf lekkere soep maken of een pak soep openen en pretenderen dat je het zelf gemaakt hebt?

Bij ons in de tuin staat Pat's pit. Sommigen zien het als een BBQ men's cave, ik zie het als een hobby. Lekker koken waar dat dan ook uit mag bestaan. Groenten, vlees komt, en veel met kruiden werken om altijd iets te maken wat hoog op smaak is. En misschien maak ik nog wel het liefste soepen in mijn Dutch oven hangende boven de gloeiende houtskolen. Mijn specialiteit/voorkeur is Japanse ramen soep. En dan maak ik alles zelf, van bouillon tot aan de toppings toe. En het leukste van ramen soep is, er zijn geen regels. In principe kan alles. Het kost wat tijd, een dag of twee als ik het echt goed wil doen maar dan heb je echt iets lekkers. Ho, hoor ik je nu denken wat heeft dit nu met fotografie te maken? Nou alles.

IMG_20180707_183646

Lees verder…

Portret fotograaf Platon, vaak is iets niet wat het lijkt

Bijna alle fotografen in deze rubriek van Patrick Kijkt zijn voorbeelden of inspiratie voor mij. En nu een keer niet. Voorbeelden van fotografen kunnen op verschillende manieren komen aanwaaien. In dit geval is het een antwoord op een vraag van iemand die deze stijl van fotografie graag zou willen beoefenen. Dat kan. Alleen kan ik hier geen fotografische les van maken. Waarom niet? Omdat wat je te zien krijgt fotografisch niet mogelijk is. En dat is ook een les. Uitgaande van wat ik altijd doe: Echte fotografie zonder nabewerking. Niets meer en minder dan dat. En het is ook weer een les kijken. Heel goed kijken en leren.

Schermafbeelding 2020-10-12 om 20.13.40

Lees verder…