Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Eerst belichting en dan compositie

Ik kijk veel en vaak en zie het best wel vaak ook fout gaan. Een cursist die eindeloos bezig is met de compositie. En dan komt het moment suprème en dan hebben ze het niet, de foto. En als het moment suprème helemaal niet komt dan hebben ze het ook niet. Dat kan anders en beter en ik ga je uitleggen hoe.

Lees de blog…

Erwin Olaf

Patrick kijkt dit keer naar een groot fotograaf die recentelijk is overleden. Niet alleen door te kijken maar ook door te luisteren kun je leren. Hierbij wil ik jullie attenderen op een podcast uit 2021 van Theo Maassen met Erwin Olaf. Die moet je beluisterd hebben als je serieus om fotografie geeft. Hij doet uitspraken die voor mij zo herkenbaar zijn.Ga luisteren. Je kunt er weer wat van leren. Ook met of door mijn kanttekeningen. Ga lekker luisteren met je koptelefoon op of een keer op een lange rit in de auto. Dan kun je nog steeds bezig zijn met fotografie.


Lees de blog…

Het grote 50 mm objectieven verhaal

Niet lang gelden schreef ik een blog over het gebruik van één objectief. En als je dat doet zoals ik het heb geschreven, doe het dan met een 50 mm. Dat is de standaard en meest universele lens. Dit verhaal gaat echter veel verder. Daar zitten echte parels tussen. En als je het hele verhaal leest kun je er ook weer veel van leren.
50 mm_0041

Lees de blog…

Inspiratie: alles kun je mooi maken

Ik kijk, ik spreek, ik schrijf en ik zie vaak fotografen die worstelen met het vinden van inspiratie. Nu heb ik hier al eerder een blog over geschreven. Maar kennelijk werd die niet erg goed gelezen. Dus hierbij nog een poging. Met nu als titel alles kun je mooi maken. 0023

Lees de blog…

Ach gut oh gut, de "old school photoshoppers" hebben last van AI

Ik lees een artikel ergens op sociale media en ik lees dat ervaren old school Photoshoppers last hebben van de opkomende AI. Ik pies in mijn broek van het lachen of de tranen schieten in mijn ogen. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. _DSF1339

Lees de blog…